Priprema kose za leto- kako da ostane zdrava i jaka pod sunčevim zracima?


Sudeći prema spoljnim temperaturama, i ovo leto će biti okupano suncem. Osim od sunčevih zraka na gradskim ulicama i na plažama najpopularnijih mesta za odmor, kosu treba zaštiti i od toplote uređaja za stilizovanje, suvog vazduha i zagađenja. Ovi faktori utiču na to da kosa gubi poketljivost i sjaj, dok prelazak u jesen može drastično uticati na gustinu kose. Adekvatna nega kose, ona koja će je učiniti preporođenom i zdravom, podrazumeva upotrebu najkvalitetnih proizvoda bogatih prirodnim sastojcima. Samo ovakvi proizvodi menjaju strukturu dlake i vraćaju joj prirodni balans. Kérastase kolekcije namenjene luksuznoj nezi nude niz preprarata koji na nežan, ali siguran način transformišu izgled kose nakon samo jedne upotrebe.

Kerastase Chronologiste – dubinska hidratacija je temelj zdrave kose

Nedostatak vlage je uzrok beživotne i isušene kose bez sjaja. Zbog toga je Kerastase Chronologiste linija namenjena svim tipovima kose. Ova luksuzna kolekcija sadrži negu pre kupke, masku i zaštitu od toplote. Svi proizvodi su inspirisani bogatstvom kavijara i molekulima sastojaka koji čine vlasi. Kerastase Chronologiste maska za kosu sadrži visoki procenat hijaluronske kiseline, vitamina E i abisina, koji prodiru duboko u dlaku i menjaju njenu strukturu. Kosa postaje hidrirana i sjajna, otporna na toplotu i UV zračenje i vidljivo zdravija. Kerastase Chronologiste kolekcija sadrži i jedan inovativni proizvod- parfem za kosu na bazi ulja. Ovaj parfem svakodnevno hrani dlaku i oslobađa luksuzni miris koji traje od jutra do večeri.

Za dame i gospodu koji preferiraju negu kose baziranu na uljima, Kérastase Elixir Ultime kolekcija je jedinstveni odgovor za sve njihove potrebe. Ova linija proizvoda sadrži prirodna ulja koja nastavljaju da neguju vlasi i nakon upotrebe, vraćajući im sjaj i prirodni balans. Kérastase Elixir Ultime kolekcija sadrži kupku, masku, mleko za kosu i nekoliko vrsta ulja, u zavisnosti od tipa kose. Ovako koncipirani, ovi proizvodi predstavljaju kompletan ritual za kosu kojoj je potrebna intenzivna nega. Kérastase Elixir Ultime proizvodi dolaze sa kombinacijom ulja kamelije, paracaksi ulja, agranovog ulja i kukuruznog ulja, koja dubinski hidriraju kosu i zaglađuju površinu dlake, pa vlaga ostaje „zaključana“ baš tamo gde je neohodna. 

Jaka kosa zahteva inovativne formule

Agresivni sunčevi zraci tokom leta, promena godišnjih doba i genetika mogu bitno uticati na gustinu kose. Kako bi se sprečilo preterano slabljenje vlasi i njihov gubitak, neophodno je da nega kose uključuje i negu skalpa, kako bi svaka dlaka biti zdrava i jaka iz korena. Kérastase Densifique kolekcija je namenjena tankoj i slaboj kosi. Obogaćena stemoksidinom, ova linija poboljšava rast i strukturu dlake, čineći je debljom i otpornijom na spoljašnje uticaje. Kosa dobija bogatu strukturu i veći volumen već nakon jednog tretmana. U okviru Kérastase Densifique kolekcije se mogu pronaći i ampule protiv opadanja kose, namenjene ženama i muškarcima, sa Stemoxydine® i Yang kompleksom koji podstiču rast novih vlasi u skalpu. Osim Kérastase Densifique kolekcije, u ostalim linijama se mogu pronaći maske za kosu namenjene svim tipovima i kvalitetima kose. Kérastase maska za kosu namenjena neposlušnoj kosi je godinama favorit korisnika ovog brenda, jer kroti vlasi, sprečava pojavi elektriciteta i neguje kosu do 72 sata nakon upotrebe. Kérastase maska za kosu namenjena bojenoj i blond kosi održava željenu nijansu i neutrališe negativne efekte hemijskih tretmana. Najzad, Resistance Therapiste Kérastase maska za kosu je namenjena svim tipovima kose, vraća elastičnost vlasima i odlična je zaštita od toplote pri svakodnevnom stilizovanju.