Značaj traktora i poljoprivredne mehanizacije


“Kada se rat završi, njive ćemo orati karakterom”, govorio je Nikoletina Bursać svojoj skeptičnoj majci opisujući joj bolje sutra.

Zaista, traktor je bio simbol svekolikog napretka, kako na zapadu tako i na istoku. Uz neke razlike, naravno. Dok je na zapadu farmer računao koliko će mu traktor povećati profit i da li će time moći da otplati rate kredita, na istoku je trudbenik imao tvrdo obećanje da će ga dobiti kol’ko u sledećoj petoletki. Na zapadu je traktor bio sredstvo za povećanje produktivnosti, na istoku nada da će se manje raditi. Danas, poljoprivreda je nezamisliva bez traktora koji je umnogome olakšao ovaj posao koji nas hrani: volovi i konji su zamenjeni mašinom, ručno okopavanje i okretanje zemlje zamenjeno je priključnim mašinama, a ranija ogromna količina vremena koja je bila neophodna za obradui zemlje – svedena je na minimum. Međutim, kao i ruke i životinje, i traktor treba – održavati kako bi učinak ove mašine bio najveći mogući.

Naš najveći adut i primarna delatnost jeste upravo prodaja delova za Ursus, koja datira od 1992. godine. Na lageru je preko 1.000 artikala dostupnih u maloprodaji i veleprodaji, a moguće je i dostavljanje proizvoda na teritoriji cele Srbije.

Traktori tipa Ursus i Zetor spadaju među najtraženije na ovim prostorima zbog funkcija koje pružaju, te nije čudo što su delovi za Ursus na listi najtraženijih. Nakon što ste uradilli tehnički pregled svom traktoru, vreme je da zamenite sve one dotrajale delove kako bi on bio u ispravnom stanju jer samo takav može da vam pruži maksimalne performanse. Kod nas možete pronaći sve delove, o bilo čemu da se radi: elektrika, hidraulika, motor, trap, kočioni sistem, diferencijal, ili menjač i to po veoma povoljnim cenama. 

Ukoliko tražite delove za Zetor, kod nas možete pronaći na desetine proizvoda uvezenih izu Češke, Slovačke ili Kine kojima ćete dotrajale dlove za Zetor zameniti novim koji će omogućiti da obrađujete zemljište na najbolji mogući način.

Ukoliko, zbog ograničenog budžeta, planirate da kupite polovni traktor marke Ursus i Zetor koji može da zadovolji vaše potrebe, najbolje bi bilo da, nakon konsultacije sa stručnjacima koji se bave poljoprivrednim mašinama, zamenite sve delove Zetora ili sve delove Ursusa, kako bi vaša ušteda prilikom kupovine traktora bila zaista ušteda.

Ukoliko ne znate da li i kada treba da promenite određene delove za Ursus, ili delove za Zetor najbolje rešenje je da nam pošaljete mejl sa vašim pitanjima, a mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku odgovorimo na sve vaše nedoumice i preporučimo vam šta bi u slučaju da je vašem Zetoru ili Ursusu potreban “tretman” – bilo najbolje promeniti i od čega početi.