Kako pametno kupovati kompletnu bebi opremu?


Dok se pripremate za uvećanje porodice verovatno se pitate šta je bebi zaista potrebno. Naročito ukoliko čekate svoju prvu bebu, odgovor na to može biti preobiman. Ako se konsultujete u prodavnicama oprema ze bebe, može vam izgledati da je vašem budućem čedu potrebno i previše stvari za koje ćete možda morati da tražite pozajmicu od banke. Međutim, istina je da bebi u prvim danima ne treba mnogo toga. 

Za start – krevetac, komoda za bebe, garderoba, kozmetika i kolica

Ako ste od onih koji vole da planiraju, onda ćete se potruditi da i dolazak bebe bude koliko toliko isplaniran. Oprema za bebe koju ćete nabaviti pre odlaska u porodilište nije previše komplikovana, i uglavnom se sastoji iz suštinski važnih stvari. Kao prvo, tu je krevetac sa dušekom i posteljinom. Uz krevetac, gotovo kao komplet, obično ide i komoda  za bebe na koju se stavi podloga za presvlačenje bebe. Komoda služi i da se u nju spakuju pelene i garderobica za bebu. Ne preterujte sa garderobom za bebe, i ne kupujte unapred najmanju veličinu, mnoge bebe odmah preskoče najmanji broj. Trebaće vam i nekoliko flašica i cucla, kao i adekvatna kozmetika za higijenu bebine kože. Kolica su možda najskuplja oprema za bebe koju ćete nabaviti, ali i koju ćete najviše koristiti. Jedan od takvih proizvoda je i sedište za automobil, kako biste bebu mogli sigurno i bezbedno da prevozite. 

Oprema za bebe koju možete nabavljati u hodu

Vremenom ćete se bolje upoznavati sa svojom bebom, pa će vam biti jasnije šta je zaista potrebno, a šta ne. Ako vaša beba u prvo vreme ne uživa u šetnji kolicima, onda razmislite o kupovini marame ili nosiljke za bebe. U njima se beba lako i brzo smiruje, pa šetnje mogu proći bez prevelike drame. Kako beba raste, raste i njena potreba za istraživanjem, pa kao poželjna oprema za bebe sada se nalaze igračke prilagođene bebinom uzrastu. Savet je i da beba provodi što više vremena na podu, pa je dobro nabaviti mekane i udobne prostirke, na kojima će beba provoditi puno vremena. Ukoliko ste odvojili sobu za bebu, onda će vam biti potrebna noćna lampa, kao i alarm za bebe. Hranilica, kao obavezna oprema za bebe je jedna od onih stvari koje ćete nabaviti mnogo kasnije i imaćete vremena da odaberete onu koja vam najviše odgovara. 

Oprema za bebe koja roditeljima spašava život

Osim osnovne opreme za bebe, postoji i ona bez koje ne možemo da zamislimo život sa novorođenčetom. To su oni proizvodi koji mnogo olakšavaju stresne situacije mladih roditelja. Jedna od takvih je i ljuljaška za bebe, koja je najkupovanija oprema za bebe. Kada se ruke umore od nošenja, a kućne obaveze se nagomilaju, onda ljuljaška pruža spas, jer zabavlja vašu bebu umesto vas. Jastuk za dojenje je, takođe, nešto što olakšava hranjenje bebe, naročito u prvim danima kada beba uspostavlja svoj ritam hranjenja. A kada dođe vreme prelaska na čvrstu hranu, obavezna oprema za bebe koja olakšava život je aparat za kuvanje hrane na pari, koji takođe pretvara skuvanu hranu u najmekšu kašicu za vašu bebu. Mame ovo prosto obožavaju. I kao vrlo korisna stvar za lako merenje temperature dobro je imati beskontaktni toplomer, jer nekada vaš nestašni mališan jednostavno ne može da bude miran ni par minuta.