Gde jesti u Beogradu?


Pored brojnih znamenitosti, kulturno-istorijskog nasleđa i noćnog života Beograd je poznat po svom gostoprimstvu i bogatoj gastronomskoj ponudi. Strani turisti su oduševljeni našom tradicionalnom kuhinjom i kuvanim jelima. Šetajući gradom skoro na svakom koraku možete naići na kafiće, pubove, restorane u kojima možete sesti popiti piće i pojesti nešto. Grad ima široku ponudu najrazličitijih mesta u kojima se nudi raznovrsna hrana.

Skadarlija – boemska četvrt grada

Skadarlija je jedna od najpoznatijih ulica Beograda koja uspešno odoleva vremenu. I dan danas je zadržala autentičan izgled koji je imala pre više od 100 godina.  Nekada je Skadarska ulica bila centar kulturnog, političkog i društvenog života. Brojni umetnici, glumci, muzičari, slikari i pesnici su dočekivali zoru u njoj. Ono što je tipično za Skadarliju jesu čuvene kafane i restorani od kojih neki postoje i 150 godina. U restoranima se služe tradicionalna srpska jela (čorbe, sarma, roštilj…) , pića i sluša starogradska i narodna muzika. Ne postoji bolje mesto u glavnom gradu koje će Vam predstaviti kulturu, gostoprimstvo i srdačnost našeg naroda. Za samo jedno veče gosti mogu da iskuse magiju dobrog ukusa, domaću srpsku rakiju i vino ali i da uživaju u najstarijim kafanskim pesmama. Gde jesti u Skadarliji?  Opcije su mnogobrojne, a neki od najpoznatijih restorana su: Tri šešira, restoran Skadarlija, Dva jelena, Šešir moj, Mali vrabac i dr. 

Zemunski kej – mesto gde se jede najbolja riba

Iako pripada Beogradu, Zemun je priča za sebe. Zemunci kažu da je on poseban grad, nezavisan od Beograda. Ono po čemu se Zemun izdvaja jeste energija koja se teško da opisati i brojni ribarski i drugi  restorani koji privlače brojne hedoniste i ljubitelje dobrog ukusa i provoda, opuštanja i mira, kako leti, tako i zimi. Restoran Šaran je već toliko poznat po svojim ribljim specijalitetima da je sam po sebi postao sinoniman za Zemun. Pored ovog restorana u Zemunu se nalaze i mnogi drugi restorani, što na keju, što na Gardošu ili drugim delovima grada.U zavisnosti od toga da li Vam se jede nešto od tradicionalnih ili internacionalnih jela možete svratiti u dobro poznate restorane poput: Reke, Stare Kapetanije, Milagra, Brenera…

Novi Beograd – grad unutar grada

Novi Beograd je deo grada u koji se u poslednje vreme ulaže sve više i u kome se otvaraju mnogobrojni kafići i restorani. Ima prelepo uređen kej, na kome se nalaze splavovi u koje možete svratiti i pojesti ili popiti nešto. Neki od najpoznatijih splavova su: Suvenir, Kota 70, Cruise, Godo… Pored splavova, na Novom Beogradu ima i dosta restorana sa odličličnom hranom, što tradicionalnom, što internacionalnom.  Među najposećenijim su: restoran Durmitor, Dolly Bell, Ušće – Nacionalna klasa… Restorani na Novom Beogradu imaju vrlo inovativne koncepte i predstavljaju pravo osveženje na beogradskoj ugostiteljskoj sceni. Trudeći se da dostigunu najviši nivo i odgovore na sve zahteve svojih gostiju ovi restorani su se polako probili u sam vrh i postali mesta za hedonizam u svakom smislu.

U današnjem tekstu smo se potrudili da Vam predstavimo neke od najpoznatijih restorana u različitim delovima grada. Vaš izbor je da li ćete svratiti na ručak u Skadarliji, Zemunu,  Novom Beogradu ili ćete pronaći neki svoj restoran u čijoj hrani i usluzi ćete uživati.

1 thought on “Gde jesti u Beogradu?”

  1. XMC says:

    However I do see hybrid sites that are mini-sites or full scale eCommerce sites, with AdSense at the bottom of their pages. This might not be so bad since only 1 – 15 of your site visitors will either buy from you or fill out a form.

Leave a Reply

Your email address will not be published.