Alfa Romeo Giulietta


Alfa Romeo Giulietta Kuadrifoglio Verde je mnogo brža u vožnji nego što se kaže. Glavna verzija VV Golfa GTI i rivala Ford Focus ST tretirana je serijom podešavanja za 2014. godinu, ali najzapaženiji je dolazak menjača sa dvostrukom spojkom podignutog direktno iz zavodljivog sportskog automobila 4C.

Dakle, Alfa Romeo Giulietta Kuadrifoglio Verde je samo sa dvostrukim kvačilom?

Da. Dostupan je ekskluzivno sa menjačima vesla, jer Alfa prati modele Renaultsport Clio i Ferrari 458 Italia, jer nema ručnu opciju. Šestbrzinski štap je nestao, a dvostruka kvačila je sada ugrađena u četvorocilindrični međuhladni motor sa turbopunjačem od 1742 kubika (sa oznakom 1750), koji je dobio aluminijumski blok i 237 KS za 4C. To znači da Giulietta KV sada ima 5 konjskih snaga više nego ranije, a u kombinaciji sa tim menjačem troši manje goriva i brže ubrzava. Pročitajte našu kompletnu recenziju Alfa Romeo Giulietta Kuadrifoglio Verde.

Da li je Alfa Cloverleaf brža?

Na papiru da: sada pokriva 0-62 milja za 6,0 sekundi – 0,8 sekundi bolje od stare verzije, i iako je to brže od Ford Focus ST-a, i dalje su u senci automobila poput VV Golf R, Seat Leon Cupra R i renaultport megane. Prenos sa dvostrukom spojkom je takođe prvi put omogućio Launch Control, koji će zadržati broj obrtaja na 3750 o / min pre brzog, ali ne baš pucnjavskog poletanja. Dakle, dok je njegovo ubrzanje konkurentno, početna cena od 28 hiljada funti – rast od 3 hiljade funti, što ga čini približno identičnim ceni zimzelenog Golfa GTI – nije. Alfina tražena cena uključuje okruženje prednjih svetala KV, jedinstvene prednje i zadnje branike, legure od 18 inča i pad visine od 10 mm, kao i Bluetooth i satelitsku navigaciju na 6,5 inčnom ekranu osetljivom na dodir iznutra. Ipak, za taj novac mogli biste dobiti sebi mnogo moćniji Subaru STI ili Seat Leon Cupra R. Još gore, od toga što platite 30 hiljada funti za „Launch Edition“ Alfa-e (koja dobija kozmetičke promene, uključujući mat boju, i biće (globalno ograničeno na 999 jedinica) i ponovo se pojavljuje manuelni Golf R sa troja vrata, težinom od 5,1 sek. Alfa je izabrala svemoguću borbu …