Uređivanje malog kupatila


Kupatilo je jedna od najbitniji prostorija u našem domu. Ovo je prostorija u kojoj započinjemo svaki dan i koja predstavlja svojevrsnu oazu mira i relaksacije za nas. Ukoliko smatrate da je vreme za renoviranje vašeg kupatila a niste sigurni odakle bi krenuli ostanite sa nama i pročitajte par korisnih savrta.

Kako urediti malo kupatilo?

Kako bi vaše kupatilo postalo mesto za uživanje onda renoviranje kupatila morate isplanirati dobro. Pre nego što se bacite na renoviranje uzmite sve mere i imajte otprilike u glavi šta biste sve imali u njemu kao i šta biste da imate instalirano. Ovo je pogotovo bitno iz ugla tuš kabine. Ukoliko imate malo kupatilo zaboravite na kadu. Umesto kade razmislite o tuš kabinama. Danas možete pronaći razne tuš kabine po meri i uklopiti ih u svoje malo kupatilo tako da izgledaju odlično. Staklo za tuš danas se može naći u dosta varijanti, zavisi samo od vas šta želite. U mnogim salonima imate i mogućnost da u 3d programu vidite kako vizuelno izgleda to što ste zamislili i na taj način budete sigurniji u svoj izbor o odluku i načinu preuređivanja svog kupatila.

Keramičke pločice

Kada su u pitanju keremičke pločice ovde dosta toga zavisi od vas i vašeg ukusa. Savet je da kupujete pločice one koje će se lako uklopiti u ostatak enterijera kupatila. Jako popularne u poslednje vreme jesu one pločice koje imitiraju prirodne materijale. Dezeni drveta se najlakše kombinuju sa ostatkom enterijera pa ne bi bilo loše da ovo imate na umi pri kupovini pločica. Ako imate malo kupatilo razdvojite staklenim paravnom wc šolju od tuš kabine, ofarbajte zidove u različite boje i time vizuelno odvojite zidove. Koristite svetle i neutralne tonove. Tuš kabine staklo mogu se danas pronaći u dosta varijanti. Imajte na umu da prostor trebate vizuzelno učiniti većim pa tako kako bi istakli umivaonik ili tiš kabinu ofarbajte zidove drugom bojom koja će biti u kontrastu sa preovlađujućom bojom u enterijeru.

Korisni saveti

Korisni savet je da uvek izvučete maksimalno od raspoložive površine kupatila. Stil i dimenzije vam moraju biti u skladu kako bi postigli ranotežu i sklad u prostoru. Kod malog kupatila organziacija je pola posla. Kupite wc šolju i umivaonik manjih dimenzija. Konzolne wc šolje su odlično rešenje, ugrađuju se u zid i dosta vam štede prostor. Savet je da kadu ne uzimate već umesto nje tuš kabinu ili tuš paravan. U svakom slučaju nemojte preterivati sa pretrpavanjem stvari i odaberite lep kupatilski nameštaj gde ćete moći smestiti sve ove stvari. Danas na tržištu je dostupno dosta kupatilskog nameštaja koji vam neće oduzeti puno prostora. Ne zaboravite da oplemenite svoje kupatilo nekom biljkom ili detaljem, ovo može dosta da znači i doprinese celokupnom izgledu kupatila.