Ulepšajte vašem detetu polazak u školu


Polazak u školu je veoma bitna stavka u životu deteta, naročito ukoliko se radi o đaku prvaku. Novo poglavlje koje počinje nakon završetka predškolskog uzrasta, predstavlja fazu kada vaše dete postepeno ulazi u svet odraslih i  upoznaje se sa novim znanjima, interesovanjima i zanimljivostima. Škola predstavlja i mesto gde vaš školarac stiče nove prijatelje, neke možda i za čitav život. 

Ipak, iako polazak u školu kreira najlepše uspomene zbog druženja, prvih ljubavi, upoznavanja sveta i funkcionisanja stvari u prirodi i društvu, pomenuti period je za većinu dece stresan, jer za njih predstavlja veliku nepoznanicu. Prvi susret sa učiteljicom, koja će imati veliku ulogu u njihovom odrastanju, prilagođavanje i prihvatanje u zajednici, uopšte snalaženje u novoj ulozi koja im je dodeljena i učenje odgovornosti, može biti jako teško, pa je deci potrebna i mala pomoć koju im možete omogućiti kroz podršku, razumevanje, ali i kupovinu školskog pribora koji se njima dopada. Na taj način će im svaki početak biti lakši. 

Na koji način odabrati odgovarajući i kvalitetan školski pribor i kako pripremiti svog mališana za školu, pročitajte u datom tekstu.

Birajte knjižare i objekte koji se bave veleprodajom školskog pribora 

Prodavnice i knižare koje se bave veleprodajom školskog pribora poseduju veliki izbor materijala koji je potreban đacima. Osim toga, mogućnost da možete birati između više proizvođača, omogućava vam da uporedite kvalitet proizvoda koje tražite. 

Na jednom mestu možete pronaći sve što vam je potrebno za dete, od školskih ranaca različitih dimenzija, oblika i dezena koje će vaše dete obožavati da nosi, do pribora koji će mu biti koristan za svakodnevne aktivnosti u školi. 

Šta čini jedan kompletni školski pribor? Izaberite za svoje dete kvalitetne olovke, bojice, markere, sveske i ostali školski materijal

Potrošni materijal za školu čini školski pribor, koji se danas može pronaći u bolje snabdevenim objektima i knjižarama. Međutim, kvalitet tog materijala je ključan, posebno kod prvaka, jer im olakšava učenje. 

Ukoliko kupite olovke i bojice lošijeg kvaliteta, one će se češće lomiti. Time praktično niste uštedeli, a vaše dete će imati poteškoće u radu. Ukoliko ne možete sami da se odlučite ili se brinete da ćete nešto izostaviti, birajte pernice koje sadrže sve što je potrebno za školu – od grafitnih i hemijskih olovaka, drvenih bojica i flomastera, preko gumica, rezača, lenjira i šestara. 

Markeri su odlično pomoćno sredstvo prilikom učenja, jer pomažu deci da kroz vizualizaciju i boje brže pamte gradivo. Markerima će dete podvući ono najbitnije u udžbeniku, što će mu dosta pomoći prilikom učenja i ponavljanja.

Sveske su neizostavne u školi, a mogu biti prazne, sa kockicama različite veličine, kao i širim ili užim linijama, u zavisnosti od namene i predmeta za koji se koristi. Kvalitet svezaka se ogleda u debljini papira, a korice mogu biti jednobojne, višebojne ili oslikavati aktuelne crtane junake, što će decu posebno obradovati i učiniti im odlazak u školu posebno prijatnim.

Osim toga, blokovi za crtanje, četkice, boje, tempere, plastelini i mnogi drugi proizvodi služe za razvoj kreativnosti i iskazivanja određenih psiholoških stanja i osobina deteta. 

Uz sve ovo, vašem mališanu je omogućeno da bezbedno, spokojno i srećno krene u nove školske avanture sa svojim vršnjacima.