Tri stvari koje treba da znate ako kupujete slavine za kadu


Tags:

Bilo da prvi put opremate svoj dom, mesto na kojem planirate svoj budući život ili da ste odlučili da svoje utočište mira i sigurnosti renovirate, bićete opsednuti sa raznolikim mogućnostima izbora u svim kategorijama i po svim pitanjima kada su kriterijumi u pitanju. 

Posebno kada dođe vreme za odabir elemenata koji čine sastavni deo kupatila. Tu treba biti posebno obazriv jer od njihovog kvaliteta i funkcionalnosti zavisi i kvalitet vašeg svakodnevnog življenja. 

Iako se ovo može činiti jednostavnom kupovinom, kada se malo bolje upoznate sa svim stvarima koje bi trebalo da uključite za donošenje konačne odluke ovo može biti pravi izazov. 

Razlikuju se po nameni

Svaki salon kupatila i kupatilske opreme u svojoj ponudi ima široku lepezu proizvoda posebno kada su u pitanju slavine odnosno baterije sa različitiom namenom. Nekada su postojale univerzalni komadi koji su mogle biti instalirani bilo gde, što danas nije slučaj. 

Najopštija podela je na one namenejne za kuhinju i one namenjene za kupatilo gde se mogu razlikovati po tome da li su namenjene za lavabo, mogu biti namenjene za tuš kabinu ili za kadu, a mogu biti namenjene i za bide. 

Shodno tome treba se konsultovati sa prodavcima kako bi se odabrao adekvatan model. Ipak, slavine za kadu nećete kupovati kvartalno ili jednom godišnje. Reč je o proizvodi za koji se očekuje da ima višegodišnju primenu zato je važno da izbor bude odgovarajući. 

Na području naše zemlje možete naći proizvode više svetski poznatih i priznatih proizvođača koji predstavljaju sinonim za kvalitet i funkcionalnost, ali i proizvodi domaćih kompanija. 

Zbog raznovrsnosti ponude stručna lica i zaposleni u firmi Triniti predlažu da se fokusirate na moderne vrste slavina za kadu koje imaju oborenu glavu za puštanje vode i koje nemaju slavinu već samo crevo i glavu tuša. 

Prvo se kupuje kada, pa onda ostala oprema

Dakle, neki red treba da se zna. Zato se preporučuje prvo kupovina i uklapanje kada u prostor koji je za to namenjen pa tek onda ide sve ostalo. Ovo je važno iz prostog razloga što instaliranje slavine za kadu zavisi od samog položaja iste i njene ugradnje. A one mogu biti ugrađene na tri načina: mogu se postaviti na zid, mogu se ugaditi na pod ali i na obod kade. 

E zato je važno šta se prvo kupuje. Baterije se najčešće montiraju na zid i to onda kada na kadama nema predviđena rupa za ugradnju slavine za kadu.  A danas je sve popularnija ugradnja samostojećih slavina za kadu. 

U ponudi firme Triniti možete naći raznovrsne modele kako uvoznih tako i domaćih proizvođača, od klasičnih do modernih i to po povoljnim cenama.

Kad ste završili ovaj deo posla onda možete da birate i ostale dodatne elemente, poput polica za držanje kupki i šampona, pa sve do pomoćnih držača koji će olakšati kupanje i do eventualnih zavesa koji se tu često postavljaju. 

Koje su prednosti termostatskih modela?

Danas na tržištu dostupne su i termostatske slavine za kade, ali i tuš kabine, koje povećavaju osećaj udobnosti ali sa druge strane i sigurnosti tokom koršćenja.  Moderne su i uklapaju se u savremene domove i uređanja enterijera po minimalističkom i modernom stilu. 

Osim toga prednost se ogleda i u tome što njihovo korišćenje doprinosi uštedi energije, ima anti – aerosol funkciju koja smanjuje rizik od bakterija u vazduhu, a silikonske mlaznice lake su za čišćenje i ne zadržavaju kamenac dok glatko tuš crevo ne zadržava prljavštinu i bakterije.