Rent a car sve popularniji


Usluga rent a car-a sve je popularnija kako u svetu tako i kod nas. Mnogo ljudi što iz turističkih, što iz poslovnih razloga iznajmljuje vozila jer su im preko potrebna kada su u inostranstvu. Razlozi iznajmljivanja ne moraju biti samo poslovne ili turističke prirode. Mnogi se odlučuju na iznajmljivanje automobila iako poseduju sopstvene automobile. Kako je popularnost ove usluge rasla tako se i broj rent a car agencija povećavao. Baš kao što svi mi kada odemo u inostranstvo želimo da iznajmimo automobil kako bi što više mesta posetili i videli tako i stranci koji dođu u našu zemlju radi lakšeg funkcionisanja iznajmljuju vozila.

Rent a car Beograd je najbolje rešenje u ovom slučaju. Na javni gradski prevoz odavno se ne smete osloniti jer gužve su velike, a i ne želite da zavisite od nečijeg reda vožnje. Sa rent a carom nema tih stvari. Sa iznajmljenim vozilom postajete gospodari sopstvenog vremena, krećete kada želite, zadržavate se koliko želite i mnogo toga drugog. Nekolicina se odlučuje na usluge taksi prevoza ali ovo definitivno nije opcija na duže vreme jer usluge taksi prevoza nimalo nisu jeftine.

Počeci rent a cara vezuju se za početak 20. veka i početak proizvodnje marke automobila Ford. Osnivač ove industrije se smatra da je Džo Sanders. On je je tada svoj automobil marke Ford T pozajmio jednom trgovačkom trgovcu za novac. Upravo svi taj momenat smatraju početkom poslovanja rent a car industrije. I zaista prednosti rent a cara su višestruke. Danas u Beogradu posluje dosta rent a car agencija kod kojih možete iznajmiti automobil. Većina agencija poseduje bogat vozni park pa se ne morate brinuti o dostupnosti vozila tim putem. Ukoliko baš želite specifičnije vozilo onda se potrudite da ranije izvršite rezervaciju automobila, čisto da se osigurate kako biste dobili željeni model automobila. Većina rent a car agencija posluju slično ali kod nekih postoji razlika u ceni usluga. Određene agencije su povoljnije. Jeftin rent a car danas se može pronaći ali je potrebno malo istražiti tržište. Među prednostima rent a car-a je i mogućnost angažovanja profesionalnog vozača pa tako da imate u vidu da je i to moguće. Još jedna od možda najznačajnijih prednosti rent a cara je mogućnost da vas iznajmljeno vozilo sačeka već po sletanju. Dakle ne morate se maltretirati i tražiti vozilo po rent a car agencijama već online putem unapred možete izvršiti rezervaciju vozila. Većina agencija traži manje više istu dokumentaciju, pa tako ako želite da iznajmite automobil trebaće vam pasoš ili lična karta i vozačka dozvola. Kod nekih agencija depozit je podrazumevajuća stavka dok kod nekih to nije slučaj. Savet je da pred svako preuzimanje vozila dobro pogledate isto kako spolja tako i unutra i prekontrolišete. Ukoliko uočite neku neregularnost odmah to prijavite predstavnicima rent a car agencije.