Slojevito oblačenje: kako iskoristiti dečiju odeću koju vaši klinci već imaju


Kako nam se približavaju praznici, sa svih strana smo okruženi raznim promo porukama koje nam ukazuju da treba da kupimo još jednu stvar i da zamenimo ono što već posedujemo za neke nove komade. To je naročito čest slučaj kada je u pitanju odeća vaših dečaka i devojčica jer je oni jako brzo prerastu, tako da se neretko desi da svake sezone kupite nekoliko novih komada dečije odeće – bilo da su to nove majice, jakne ili farmerke. 

Ovom prilikom želimo da vam damo par preporuka kako slojevitim oblačenjem možete smanjiti broj neophodnih kupovina svake sezone i dodatno se zaštititi od hladnoće. 

Od tanjeg ka debljem

Kada se radi o slojevitom oblačenju, prvi savet jeste svakako krenuti od tanjih materijala, odnosno komada dečije garderobe i polako graditi ka debljim, toplijim slojevima. U zimskom periodu je to naročito bitno, pa se često kreće od aktivnog veša i na to nadovezuju kvalitetne pamučne majice (ili sintetičke ukoliko se radi o sportskim aktivnostima) koje su vrlo prijatne za kožu naših mališana i dozvoljavaju im nesmetano kretanje i uživanje u zimskim avanturama na snegu. Bitno je dozvoliti koži da diše, ali I zadržati toplotu. Graditi postepeno tanje slojeve duže zadržava toplotu od jednog debljeg sloja. To znači da možda ne morate da kupite novu deblju duksericu za vašeg dečaka ili duksericu za devojčicu,  već možete iskoristi one tanje koje već imate koristeći se višeslojnošću.

Dukserica – komad u svim sezonama

Univerzalni komad odeće koji je pogodan u svakom godišnjem dobu! Dečija dukserica je verovatno jedan od najzahvalnijih komada odeće u koji možete investirati za vaše mališane. Sjajna je u proleće kada temperature nisu još uvek dosegle dovoljno visoke nivoe da bi bilo pogodno obući kratke rukave. Takođe je odlično poneti je kao jaknu, a vrlo lepo se može stilizovati tako što ćete vezati rukave oko ramena i na taj način podići ceo outfit vašeg dečaka ili devojčice na novi nivo. 

U zimskoj sezoni je svakako vrlo poželjan odevni komad s obzirom na niske temperature. Možete izabrati neki od modela sa kapuljačom koja će odlično poslužiti kao štit od vetra i hladnoće. Pri biranju dukserice sa kapuljačom za vaše mališane, dozvolite sebi i njima da se zabavite u tom procesu, i kao rezultat toga odaberite model koji oslikava karakter vašeg deteta ili njegovu/njenu omiljenu životinju. U našoj ponudi smo uvrstili dukserice čija kapuljača ima motiv zeke, dinosaurusa I mace. Dukserice sa krznenom kapuljačom su takođe jedan od komada koji zasigurno donosi nežnost, mekoću i toplotu vašim mališanima. Udobnost treba da bude na prvom mestu, a dobar osećaj tokom nošenja da je prati.