Postavite standarde u adaptiranju svog doma


Prostor u kome boravite je mesto vašeg mira i srećnih trenutaka. Zato se prilikom adaptacije životnog prostora vodimo sopstvenim željama i zamislima, prvenstveno vodeći računa o funkcionalnosti i praktičnosti, ali i udobnosti i komfornosti. 

Međutim, često se događa da nesvesno zanemarimo balkon, čije sređivanje uglavnom odlažemo za „neke lepše dane“, a ne shvatamo da su ponekad tih nekoliko kvadrata veoma dragoceni i mogu doprineti potpunoj transformaciji našeg doma. 

U daljem tekstu iznećemo nekoliko ideja o sređivanju balkona, kako bi vaše uživanje u kući ili stanu bilo potpuno. 

Uređenje balkona – najdraže mesto za pronalaženje mira

U stanovima, balkoni i terase predstavljaju jedine prostore u kojima možete uživati na svežem vazduhu zaklonjeni od tuđih pogleda. Oni predstavljaju mesta gde se možete potpuno prepustiti lepom vremenu, okruženi dragim osobama ili možda nekom dobrom knjigom. Zato se uređenju balkona treba posvetiti sa posebnom pažnjom i videćete koliko ćete vi i vaš dom bukvalno procvetati. Ukoliko ste ljubitelj biljaka, napravite svoju malu zelenu oazu, koja će vam pomoći da se revitalizujete i obnovite svoju energiju. 

Nemojte da vas u svojim namerama spreči veličina balkona – i mali balkoni mogu biti uređeni tako da vam se svi dive. 

Za sređivanje balkona ne treba vam mnogo novca

Ponekad nas i sama finansijska situacija navodi da odustanemo od nekih svojih ideja vezanih za uređenje prostora. Međutim, balkoni ne moraju da iziskuju previše novca. Uz malo dobre volje i kreativnosti, vaš balkon će biti vaš lični potpis. 

Ukoliko posedujete nameštaj na balkonu, možete ga jednostavno prefarbati u neku veselu boju i na taj način potpuno preobraziti prostor za uživanje. Kod malih balkona gde nema previše mesta za sto i stolice, možete napraviti nameštaj od paleta ili nabaviti nameštaj na rasklapanje. Dodajte sunđer na sedalni deo palete, a šarenim jastucima povećajte njegovu udobnost. 

Ukoliko volite živopisne boje, dodajte šarene prostirke, a zidove balkona ukrasite zanimljivim detaljima u vidu figura, slika ili parom kukica na koje možete okačiti poneku saksiju sa cvećem.

Bitan je i sam izlaz na balkon – investirajte u kvalitetna i moderna pvc balkonska vrata

Balkonska vrata predstavljaju ulaz u vaš mali raj, gde se opuštate posle napornog dana. Zato prilikom renoviranja stambenog objekta, uložite u kvalitetnu stolariju, a za izlaz na balkon birajte savremena rešenja koja će pružiti notu elegancije vašem enterijeru i obezbediti vam uštedu energije tokom hladnih zimskih dana. Najkvalitetnija pvc balkonska vrata, sa dva krila i ukrasnom lajsnom na staklima, omogućiće da u vašem domu spojite lepo i korisno i doprineće potpunom izgledu vašeg balkona. Ukoliko ste ljubitelj modernijih stilova, možete birati između različitih modela kojima ćete upotpuniti svoj životni kutak.

Za dodatnu privatnost i zaštitu, postavite trsku ili ukrasite balkon cvećem

Trska predstavlja praktično i moderno rešenje za idealnu zaštitu od radoznalih pogleda, ali i od određenih vremenskih uslova. Trskom možete zakloniti bilo koji deo balkona koji je oštećen ili ne želite da se vidi. Biljke različitih boja i oblika će oživeti prostor i razveseliti vaš balkon. 

Ukoliko želite dozu romantike, osvetlite balkon postavljanjem sijalica kojima ćete ukrasiti svoju ogradu ili ih zakačiti na zid bakona.