Nissan Rogue Sport


Nissan Rogue Sport je sledeći na redu u Nissanovoj liniji za redizajn. Na osnovu nedavnih informacija koje je delio proizvođač automobila, ažurirana verzija vozila verovatno će stići na vreme za 2022. modelnu godinu.

Nema mnogo informacija koje detaljno opisuju predstojeći Nissan Rogue Sport; međutim, Nissanova evropska ruka nedavno je objavila najave SUV-a Kashkai, globalnog kolege Rogue Sporta, dajući javnosti ideju šta da očekuje od modela.

Prekriven kamuflažom, prototip Kashkai-a podseća na Rogue iz 2021. godine, posebno sa šavovima, prednjim krajem sa sličnim rasporedom farova i svojim atributima na zadnjem kraju. Postoji šansa da će ove karakteristike ući u novi Rogue Sport, za koji se očekuje da će se naći na većem kraju subkompaktnog SUV tržišta, jer se prostire između početnih Kicks-a i kompaktnog Rogue-a.

Što se tiče pogonskog sklopa, Kashkai dobija hibridne pogonske sisteme od 12 volti, savršene za stroge evropske standarde emisija. Ali za američki Rogue Sport verovatniji je konvencionalniji benzinski motor. Neke od opcija motora uključuju prirodni usisni 2.0-litarski i 2.5-litarski četvorocilindrični motor, koji će biti upareni sa neprekidno promenljivim automatskim menjačem, kao i izbor između pogona na prednje i sve točkove.

Unutrašnjost Kashkaija može se pohvaliti karakteristikama poput velikog informaciono-zabavnog sistema na dodir u obliku tableta i modernizovane kontrolne table sa digitalnom tablom instrumenata.

Iako se čini da je Nissan Europe spreman za potpuno otkrivanje Kashkaija, Nissan USA ostaje mama kada kupci mogu da vide konačnu serijsku verziju redizajniranog Rogue Sporta.