Najbolje vrtno crijevo


Kako odabrati najbolje vrtno crijevo? Koje funkcije i karakteristike treba imati vrtno crijevo prema vašim potrebama? Pročitajte naš vodič i budite informirani.

Najbolje vrtno crijevo

Život kod kuće može biti vrlo ugodan i koristan, ali slažete se sa mnom kada kažem da takav dom nije lako održavati. Zato je prirodno tražiti predmete koji će vam olakšati njegu doma. Jedan od takvih objekata je i vrtno crijevo.

Bogat zeleni travnjak uvijek je vrijedan divljenja i savršeno se uklapa u prekrasnu kuću, a njegovani vrt povrća ili cvijeća poželjan je cilj.

Bilo da vam treba dobro vrtno crijevo za navodnjavanje vrta i travnjaka, ili za pranje automobila, prozora ili zidova kuće, ono je dio kategorije alata koji ne smijete propustiti u garaži. Naučite kako odabrati najbolje vrtno crijevo.

Zašto odabrati dobro vrtno crijevo?

Nije svako crijevo pravo za vaš dom. Morate znati da dobro crijevo mora imati kvalitetan materijal, odgovarajuću duljinu i debljinu, inače će ulaganje, koje neće biti malo, ići na vašu štetu.

Ponuda na tržištu je ogromna i može biti teško razlikovati dobro vrtno crijevo od onog s neopravdanom vrijednosti za novac. Loše odabrano crijevo će s vremenom puknuti i više će vas zbuniti nego što će vam pomoći. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti prije nego što kupite takav proizvod, čak i kada ga kupite putem interneta.

Kako odabrati najbolje vrtno crijevo?

Kako biste uvijek donosili najbolju odluku, preporučujemo da pogledate vodič za kupnju koji je posebno osmišljen kako bi vam pružio sve potrebne informacije. Sve uvjete koje mora ispunjavati dobro vrtno crijevo saznajte u sljedećim odlomcima..

Vrsta crijeva

Izdržljiva i kvalitetna vrtna crijeva Klasična vrtna crijeva mogu biti dobra opcija za svakoga, ali ovaj obični model ima nekoliko ograničenja. Dok vam obična vrtna crijeva omogućuju navodnjavanje travnjaka ili pranje automobila uz vaše izravno sudjelovanje, dobro je znati da postoje specijalizirana vrtna crijeva koja imaju različite načine rada.

To će vam pomoći u obavljanju konkretnijih zadataka, a iako će početna ulaganja biti nešto veća, naknadni dobici u učinkovitosti navodnjavanja, kao i potrošnji vode mogu biti vrlo zadovoljavajući.

Produžno crijevo – Ovo je idealno crijevo ako tražite crijevo koje je lako nositi i ne zauzima puno prostora, lako se kotrlja i odmotava. To je zato što ima posebno svojstvo automatskog produljenja. Kada se spoji na slavinu i napuni vodom, može prijeći tri puta svoju prvobitnu duljinu, a da bi se vratio u prvobitni oblik dovoljno je isprazniti ga od vode. To je definitivno najudobnija varijanta vrtnog crijeva. Budući da ima deblje stijenke, dugo će trajati jako dobro.

Fleksibilno ili ravno bastensko crevo – ima tanje stijenke što može biti i prednost i nedostatak u isto vrijeme. Činjenica da ima tanke stijenke omogućuje vam da ga vrlo lako pomičete, jer kada voda izađe iz crijeva, ono će postati ravno. S druge strane, tanji zidovi su osjetljiviji i mogu se lakše slomiti ako dotaknu oštre predmete ili vrtno kamenje. Također se može vrlo lako zadaviti, pa je bolje da bude ravan kada se koristi i da ne prolazi pored uglova kuće, inače može doći do začepljenja vode.

Crijevo za prskanje – Ova vrsta crijeva je savršena za velike površine tla koje bi trebalo predugo zalijevati ručno. Imaju rupe po cijeloj dužini. Voda izlazi iz rupa pod pritiskom i tlo se automatski navodnjava. Međutim, vodu ne možete ostaviti otvorenu cijeli dan, a cijeli proces se mora pratiti kako bi se izbjegao značajan gubitak vode.

Crijevo za kapanje – Koristi se u poljoprivredi za navodnjavanje zemljišta na kojem se uzgaja voće i povrće. To je rješenje koje spašava živote u vrijeme suše. Voda se distribuira izravno kapanjem do korijena. Voda se uklanja kroz pore, pa se količina uklonjene vode može lako kontrolirati i prilično je mala