Kako prodati vozilo za nedelju dana?


Potreba za brzom prodajom automobila može dovesti do velikih grešaka. U nekim slučajevima smo primorani da prodamo automobil. Bez obzira na razloge koji vlasnika mogu navesti na brzu prodaju, jedan savet koji želimo da vam damo je da odvojite potrebno vreme. Morate da procenite situaciju da biste razumeli kojim putem da krenete i kome da verujete. A pre svega, jedna od najbitnijih stavki je provera automobile pre prodaje u nekom od Auto servisa u Beogradu.

Koliko opcija da prodate svoj automobil?

Postoji nekoliko načina na koje možete ići kada je u pitanju prodaja vašeg automobila. Najpopularniji način prodaje automobila je privatna prodaja. Takođe možete trgovati svojim automobilom ili ga prodati u gotovinskom auto servisu za automobile. Prva opcija koju možete izabrati ako želite da brzo prodate polovne automobile je da ih stavite na prodaju tako što ćete napisati oglas na internet pijacama. Takođe možete proširiti vest među prijateljima i poznanicima, možda neko od njih traži automobil poput vašeg. Ali publika potencijalnih kupaca kojoj veb omogućava pristup je nesumnjivo mnogo šira. Naročito ako želite da se rešite automobila za kratko vreme. Prodaja automobila „uradi sam“ nudi najbolju cenu, generalno vi prodajete krajnjem privatnom korisniku. Loša strana su neizvesna vremena – to može da potraje nedelju ili mesec, ili čak mnogo duže – i rizici koje vam izlažem u sledećem poglavlju.

Privatna prodaja vašeg automobila

Procena cene

Prvi logičan korak u prodaji vašeg vozila je procena cene! Ovo nije tako jednostavan zadatak kao što može izgledati na prvi pogled. Zaista, vrednost automobila varira prema velikom broju kriterijuma: godini puštanja u rad, kilometraži, različitoj opremi… Štaviše, kupac je često veoma dobro obavešten o realnosti tržišta i imaće nema sumnje da ponudi cenu ispod prodajne cene. Stoga sledi pregovor koji zahteva dobar argument prodavca da bi opravdao svoju prodajnu cenu, kao i dobru raspodelu za sve protivargumente koje bi kupac izneo. Svako vozilo, u zavisnosti od godine puštanja u upotrebu, njegove opreme i opšteg stanja, dobija ocenu koja daje vrlo preciznu predstavu o stvarnoj vrednosti vozila u poređenju sa ostatkom tržišta automobila. Auto servisi Beograd su referentne lokacije za utvrđivanje ove procene neophodne za prodaju i koju godinama priznaju kako pojedinci, tako i svi automobilski profesionalci. Evo već prvog brzog načina da dobijete ideju o idealnoj prodajnoj ceni!

Briga o estetskom aspektu. Auto urednog izgleda uvek ostavlja bolji utisak. Pre nego što ga predate na uvid potencijalnim kupcima, preporučljivo je izvršiti temeljno čišćenje unutrašnjosti i eksterijera, ne zanemarujući motorni prostor. Možete odlučiti da li da kontaktirate profesionalca iz nekih od auto servisa u Beogradu ili da to uradite sami, čak i u autoperionicama koje rade na novčiće. Temeljno čišćenje automobila je neophodno iz dva razloga: 1) uklanja „uživelu“ patinu zbog koje bi mogao da izgleda gore nego što jeste; 2) omogućava vam da istaknete sva mala i velika oštećenja na karoseriji i unutrašnjosti i utvrdite da li da ih popravite ili ne.

Tekst mora da bude jednostavan i jasan i da u nekoliko reči kaže ono bitno: model, godište, da li je vozilo iz prve ili druge ruke, da li je parkirano u zatvorenom ili na otvorenom, opšte stanje. Navedite sve popravke koje treba planirati. Budite pošteni i realni kako to zakon nalaže! Vodite računa o fotografijama: snimljenim na otvorenom, tokom dana za dobro osvetljenje, u neutralnom okruženju (bez mračne garaže, pretrpanog dvorišta ili sablasnog parkinga).