Mlečna formula za dečiju užinu umesto grickalica je pravi izbor


Svako dete je u toku dana veoma živahno, provodi vreme trčeći ili igrajući se što ume oduzeti dosta energije. Stoga su užine veoma bitne za njih, da bi predahnuli i napunili se energijom. One takođe sprečavaju pad šećera u krvi, što onemogućava kasnije prejedanje, pa i gojaznost deteta. 

Svaka majka bi želela da njeno dete jede zdravo za užinu, stoga vam preporučujemo da probate ukusne mlečne formule, ako već niste, koje su pritom bogate vitaminima i mineralima. One će takođe umiriti vaše mališane i pripremiti ih za spavanje. 

Mlečna formula doprinosi zdravom razvoju mališana

Mlečne formule, namenjene bebama i deci, uglavnom sadrže razne minerale i vitamine, u koje se ubraja i gvožđe, kao jedan od osnovnih vitamina za pravilan rast deteta. 

One takođe imaju i omega 3 masne kiselina, koje doprinose boljem vidu beba, kao i razvoju mozga. Pored gvožđa i omega 3, mlečne formule sadrže i neke probiotike i prebiotike, koji su veoma bitni za pravilan razvoj creva, što smanjuje mogućnost za nastanak grčeva kod beba. 

Koje vrste postoje 

Kod nas možete naći razne mlečne formule, koje se razlikuju po proizvođaču, uzrastu deteta, zemlji porekla, kao i po nekim drugim odlikama. Stoga, kada želite nabaviti mlečnu formulu za svog mališana, obratite pažnju da li je ona namenjena za njegov uzrast. 

Inače mlečne formule imaju redne brojeve, od kojih je svaki namenjen za određeni uzrast deteta. Stoga je broj 1 namenjen za bebe koje imaju 6 meseci, odnosno, za mališane kod kojih tek treba da se ustali ishrana. Redni broj 2 je za decu od 6-12 meseci, koja su počela da jedu i čvrste namirnice. Dok su 3 i 4 namenjeni za decu stariju od godinu dana. 

Najbolje bi bilo da za svoje dete izaberete mlečnu formulu koja je namenjena baš za njegov uzrast jer se mlečne formule međusobno razlikuju po vitaminima i minerailima kojim su bogate. Kada izaberete formulu koja je baš za vašeg mališana, onda budite sigurni da će biti zadovoljene sve njegove nutritivne i energetske potrebe. 

Kako se priprema mlečna formula 

Mlečne formule su uglavnom praškastog oblika i veoma se jednostavno pripremaju. Uzmite flašicu u koju ćete sipati prethodno zagrejanu vodu i kašičicu mlečne formule, koju ćete sipati u fašicu. Inače kašičica je deo pakovanja. Spremajte ih vašem mališanu kad je gladno, da bi ih pilo dok je sveže, što garantuje visok kvalitet obroka.

Na samom pakovanju ćete naći detaljna uputstva o tome kako se tačno priprema ova mlečna formula. Takođe možete spremiti ovaj obrok za svog mališana i poneti ga u izlet, u park ili bilo gde van kuće gde idete sa svojim mališanom. Samo je bitno da flašicu lepo zavijete, kako se ne bi napitak prosipao u putu.