Leto u Beogradu


Ostanak u Beogradu preko leta zapravo i nije loša ideja ako već nigde niste otišli na more ili odmor. Naša prestonica leti ima dosta interesantnih sadržaja a o noćnom provodu da i ne govorimo. Takođe leti Beograd ima dosta kupališta gde se sigurno možete rashladiti. Kada smo pomenuli dosta interesantnih sadržaja tu podrazumevamo i kupanje i sunčanje jer upravo u našem glavnom gradu moguće je svoj odmor pretvoriti u onaj iz snova i time sebi omogućiti nezaboravan provod. 

Pročitajte u nastavku teksta neke od zanimljivih saveta šta je to šta sve možete obići dok ste u našem glavnom gradu.

Ada Ciganlija

Ukoliko ste u našoj prestonici onda nikako ne smete propustiti Adu Ciganliju. Poznata još kao i beogradsko more Ada je mesto okupljanja svih generacija, dakle savršeno mesto kako za one najmlađe tako i za najstarije. Ada ima prelepe plaže i kafiće ali i mnogo drugo sadržaja dostupnih posetiocima. Okružena prirodom i šumom, fantastično je mesto na koje možete otići sa malom decom. Ako ste više sportski tip onda je ovo mesto takođe za vas jer ima odličnu biciklističku stazu koja može poslužiti kako za vožnju biciklom, tako i za trčanje ili šetnju. Leti Ada okuplja dosta mladih ljudi jer ima i odličan noćni provod u kom mogu uživati baš svi. Nije čudo što dosta turista poseti baš ovo mesto leti. Mnogi od njih koriste usluge rent a car aerodrom Beograd pa već po sletanju u Beograd ih sačeka već iznajmljeno vozilo koje mogu koristiti odmah. 

Rezervacija vozila putem određene rent a car agencije vrlo je laka i jednostavna. Sve što je potrebno jeste internet pristup i par klikova. Od dokumentacije je potreban pasoš ili lična karta i vozačka dozvola i naravno da osoba ima navršenu 21 godinu života. Među agencijama postoje razlike u ceni pa je uvek dobro istražiti malo pre nego što se odmah na prvu odlučite za neku agenciju. Osim cene usluga razlika je i u tome što neke agencije imaju opciju rent a car bez depozita.  

Lido

Još jedno popularno beogradsko kupalište jeste ostrvo Lido. Ovo kupalište dosta je posećeno leti i nalazi se u Zemunu na Velikom ratnom ostrvu koje je zaštićeno zakonom i sasvim opravdano nosi titulu omiljenog kupališta. U okviru ovog ostrva postoji i divlja plaža do koje se najlakše stiže čamcem.

Bazeni na Košutnjaku

Pored nabrojanih kupališta imamo i bazene na Košutnjaku koji se izdvajaju po mnogo čemu. Mnogima je baš ovaj bazen omiljen zbog zelenila koje ga okružuje i kao takav odličan za porodice sa decom. Zimi ovo mesto poseduje i zatvorene bazene i vrlo često je mesto sportskih dešavanja.

Zornića kuća

Jedno od popularnijih mesta za izlet sa porodicom jeste ovo etno domaćinstvo. Nedaleko od Beograda u mestu Baćevac nalazi se ovo mesto koje se prostire na oko tri hektara. Ovo mesto je odlično za porodice sa decom jer je okruženo prirodom i zelenilom a osim toga često se orgnizuju aktivnosti za decu.