Jeep Grand Cherokee


Gotovo nijedan vlasnik Jeepa neće svom automobilu priuštiti ovakav trening, jer je lako odmrznuti telo ili otkinuti pokrivač odbojnika, ali ljudi iz Jeepa su nameravali da pokažu koliko je njihova nova beba robusna. Napokon, Jeep ima reputaciju izgrađenu na terenskim mogućnostima, tako da vozilo mora biti u stanju da postigne performanse čak i ako kupci retko, ako ikada zahtevaju toliko.

2005. se prodaje u jesen. Osnovne cene počinju od 26.775 dolara za Laredo sa pogonom na dva točka, 28.745 dolara za Laredo sa pogonom na sva četiri točka i 34.690 dolara za Limited sa pogonom na sva četiri točka. Limited sa Hemi-jem kreće se od 37.860 dolara. Potpuno opterećen model koštaće oko 40.000 američkih dolara.

Redizajn Jeep Grand Cherokee-a je korak preduzet s najvećom pažnjom. Ne samo da ima potpuno novi izgled, već ima i tri motora i tri sistema sa pogonom na sva četiri točka. Iako je nešto veći, nema opciju za treće sedište. Veći Jeep Commander, koji izlazi negde sledeće godine, imaće treće mesto.

Preuređeni Grand Cherokee je nešto uglatiji i manje zaobljen od trenutnog modela. Zaštitna rešetka sa sedam proreza je veća, a dvostruka svetla imaju suptilne linije karaktera koje se sužavaju kroz haubu. Vetrobransko staklo ima strmiji nagib, hauba je srazmjerno duža, a stranice karoserije dizajnirane su da zaštite vozilo od nečistoća koje su pokupile gume. Telo izgleda omotano oko mehaničkih delova.

Grand Cherokee je oduvek bio jedan od manjih terenaca u punoj veličini. Međuosovinsko rastojanje, sada 109,5 inča, znatno je poraslo. Iako je ukupna dužina povećana za 5 inča na 186,6, ona je i dalje dovoljno kratka da pruži pristojnu terensku upravljivost. Dodatna dužina rezultira većim enterijerom.