Saznajte zašto su tricikli za bebe mamama nezamenljivi


Kad se rodi beba svi najbliži trude se da što kvalitetniji poklon kupe bebi, od zlatnog nakita, preko neobičnih uspomena, odeće. Bude i onih koji su praktični i koji osluškuju šta mladim roditeljima treba, a i oni koji se baziraju na svom ličnom iskustvu. Važno je da vaš poklon ima svrhu, da brzo ne omali ili ne zauzima mesto u kutiji iz koje ga nikada neće roditelji izvaditi. Razmislite o tome pre nego donesete konačnu odluku.

Tricikli za bebe nisu neophodni od prvog dana

Iako je lepo vreme na vidiku  i kreću sunčani i topli meseci, tricikli za bebe ne spadaju u one poklone koji su neophodni roditeljima na rođenju deteta. Do prvog ozbiljnijeg izlaska bebe iz kuće proći će dosta vremena a i svakako treba izbegavati kontakt bebe sa velikim brojem ljudi, te baš kada dođe red na vas da vidite mališana, on već uveliko kreće da se smeje i pokazuje veća interesovanja za okolinu. Sve više sati će provoditi napolju pa mu je pomagalo poput tricikla i te kako značajno. Pojedini modeli tricikala za bebe predviženi su već za uzrast od tri meseca zahvaljujući višepoložajnom sedištu što mamama omogućuje dug boravak u prirodi.

Tricikli za bebe mogu da zamene čak i kolica za bebe

Bez obzira da li živite u urbanoj ili ruralnoj sredini, sami ste ili imate podršku familije u odgajanju dece, tricikli za bebe mogu vam pomoći u svakodnevnim aktivnostima. Iako su namenjeni bebama oni su zapravo namenjeni i mamama jer su im značajno pomagalo. Umesto da stavi bebu u kolica, mama može triciklom da ode do prodavnice, ali i u šetnju po parkićima. Dok je beba stara svega par meseci okolinu će posmatrati iz ležećeg položaja, a kako mališan raste tako će i svet upoznavati iz omiljenog trotočkaša. Zahvaljujući korpi, ali i torbi za kupovinu koji mnogi modeli tricikala imaju, mama će nesmetano da obavlja sve druge aktivnosti.

Tricikl za bebe je omiljeno prevozno sredstvo bebironaca

Multifunkcionalni tricikl za bebe je bebin omiljeni “drugar”. Naviknut da se vozi u njemu dok ga stariji guraju, dete će jedva dočekati da samostalno vozi. A to je izvodljivo već sa navršenih godinu dana. Jednostvanim sklanjanjem određenih delova pojedini modeli postaju klasičan tricikl za decu koji sve do pet godina mališani mogu uspešno da voze.

Klasični tricikli za decu su najpopularniji

Klasične trotočkaše ćete najčešće sretati u parku. Trogodišnjaci obožavaju tricikle za decu, a i roditelji pošto se lako mogu prevoziti u gepeku automobila. Jačaju kompletnu muskulaturu deteta, a značajni su i za  koordinaciju i balans. Vozeći ih deca se uče veštinama koje su im potrebne za vožnju bicikla.
Gotovo svaki model ima korpu pozadi za prevoz lopte i drugih igračaka koje su mališanu obavezne za igru sa drugarima.

Naučite ih da sami vode računa o svom triciklu

Još od najranijih dana deci treba stvarati naviku da o svojim stvarima sama brinu. Na taj način postaju odgovorni i uče se da čuvaju svoje stvari. Ukoliko živite u stanu, najbolje je odmah po povratku iz parkića, već nakon izuvanja da dete prebriše točkove na triciklu i ostavi ga na terasu ili drugo za to predviđeno mesto. Svakako, u početku im treba pomoći,a već kasnije će sa radošću sami to raditi. Vaše je samo da ih što češće izvodite napolje i pobrinete se da budu što više fizički aktivni.