Idealan poklon za rođenje deteta


Rođenje deteta novina je u porodici kojoj se svi beskrajno raduju. Dolazak na svet novorođenčeta prilika je u kojoj se biraju i kupuju pokloni. Bebama je sve dobrodošlo, posebno u prvim danima, kada se roditelji navikavaju i sagledavaju šta će im sve biti potrebno u narednom periodu. 

Pokloni su stvar izbora pojedinca, ali treba da odgovaraju prilici i osobama koje se daruju. Kada dolazi beba na svet, pokloni su raznoliki. Često se daruju zlatnici – vredan poklon, sa simboličkom vrednošću i velikom trajnošću. Nakit i mnoge druge sitnice poklanjaju se bebama.

Zlatnici se kupuju bebama

Idealan poklon za novorođenče jesu zlatnici. Odlični su za svečane prilike – krštenja ili rođendane. Prosto su posebni, jer ne mogu da se „prerastu“ i imaju večnu vrednost. Mogu biti izrađeni po želji kupaca. Veoma su tradicionalan poklon, i ujedno deo naših običaja. Za razliku od nekadašnjih standardnih, kovanih zlatnika sa simbolima, danas su dostupni i zlatnici sa fotografijama po želji naručioca. Mogu biti ravni, zaobljeni i sa istaknutim ivicama, raznovrsnog prečnika. Prema potrebama kupaca, zlatnici mogu imati i specijalne motive, gravure i simbole. 

Zlatnici se obično izrađuju od 14 i 22 karata zlata, u različitim gramažama. Te dve varijante se razlikuju i prema cenama. Gravirani zlatnici sa posvetom, fotografijom ili važnim datumima su vrlo moderni, atraktivni i savremeni. Takav poklon je jedinstven i neponovljiv. Ne samo da će roditeljima izazvati veliko oduševljenje, već i buru emocija.

Nakit za novorođenče

Već je istaknuto da su zlatnici savršen poklon za novorođenče, kao i krštenje i proslavu rođendana. Odmah iza njih sledi i raznovrstan, zlatan nakit. Posebno ukoliko se radi o devojčicama, asortiman nakita za darivanje je veoma veliki. Minđuše, ogrlice ili narukvice – samo je deo izbora koji je moguće napraviti za darivanje bebe. Tu se stvara veliki broj izbora: između belog, žutog i roze zlata, zatim veličine ili dužine komada nakita, sa ili bez cirkona i drugih detalja, i mnogo toga drugog. 

Zlato ima neprolaznu vrednost, i zato je odličan poklon u svim prilikama. Kada se radi o izboru boje, belo zlato je atraktivnije, modernije i danas dosta u trendu. Sa druge strane, žuto zlato ističe tradicionalnost i običaje. Često se i žuto zlato daruje, samim tim jer i na prvi pogled je jasno da se radi o čistom nakitu. Belo zlato mnoge osobe asocira na srebro, pa samim tim nekada izbegavaju da daruju ukoliko nema prateći sertifikat ili opis proizvoda. 

Personalizovani pokloni

Pored toga što su zlatnici savršen, a nakit preporučljiv poklon za novorođenče, tu su i personalizovane sitnice koje se mogu darivati bebama. U zavisnosti od vrednosti, one mogu biti osnovni, ili prateći poklon zlatnicima ili nakitu. Naime, danas se rado biraju albumi za fotografije sa imenom deteta, i drugim podacima sa rođenja – težina, dužina, vreme dolaska na svet i slično. Takođe, satovi sa fotografijom bebe, ukoliko je imate, uz druge podatke kao što je ime, odličan su personalizovani poklon u svakoj prilici. I sve drugo za šta biste se odlučili: jastučići, prekrivači i ćebence, peškiri i odevni predmeti sa imenom deteta, pun su pogodak za jedan od prvih poklona za bebe.

Pokloni se biraju uz određivanje pre svega raspoloživog budžeta, a zatim i konkretnog predmeta koji će biti u skladu sa prilikom, osobom koja se daruje i drugim okolnostima. Zlatnici su savršen poklon uvek, i za svakoga, posebno za novorođenče. Nakit odgovara gotovo svim situacijama, a personalizovani detalji su odličan način da dopunite vaš poklon, ili smislite zanimljivu kreaciju u većoj vrednosti.