2020 Vodič za pregled i kupovinu Toyota 4Runner


Mehanički, Toyota 4Runner 2020 je prilično isti kamion koji je predstavljen pre deceniju. Za bolje, to znači da ima robusnu šasiju karoserije na okviru, sposobno ogibljenje, dovoljno zazora i pouzdanost sterlinga koji su učinili da 4Runner postane ljubitelj terenskih vozila svuda (ili samo ljudi koji žele da izgledaju deo, što je u redu , nećemo suditi). Boksačko telo i obilan unutrašnji prostor takođe su bili test vremena.

Što je još gore, motor prenosa ima manju snagu nego V6 Camri, menjač ima pet (!) Manje brzina od Ford Ekplorer-a, a nazvati rukovanje na putu „nepreciznim“ bilo bi malo značenje. Čak se pogoršava sa svim terenskim gumama TRD Pro. Ipak, lista “za gore” postaje mnogo manja za 2020. godinu jer 4Runner dodaje mnoštvo prijeko potrebnih informativnih i zabavnih unapređenja. Iako nijedan nije jedinstven, oni ipak uklanjaju razloge zbog kojih ste možda prešli na 4Runner (ili umesto toga kupili rabljeni). Umesto toga, preostaje vam da odlučite da li ste voljni da živite sa performansama, ekonomičnošću goriva, rukovanjem na putu i ​​trgovinskim problemima u unutrašnjosti. Doduše, oni su uobičajeni za bilo koji terenski SUV, ali su i razlozi zašto neko umesto toga želi da razmotri crossover poput Jeep Grand Cherokee ili Honda Passport. Šta je novo za 2020. godinu?

Svaki 4Runner sada standardno dolazi sa tehnologijama za izbegavanje nesreća – ranije nisu bile dostupne. Standardni ekran osetljiv na dodir porastao je za uobičajenih 8 inča, a sa sobom je ponudio i Android Auto, Apple CarPlai i Amazon Aleka mogućnost. Postoji i par USB priključaka na zadnjem sedištu i većina ukrasa dobija još neke prethodno nedostupne funkcije: ulazak u blizinu i pokretanje dugmeta.

To, međutim, nije sve za 2020. godinu. Tu je nova Venture Edition koja dodaje zamračene spoljašnje obloge, jedinstvene točkove i Iakima krovni nosač TRD Off-Road Premium. Konačno, TRD Pro trim izgubiće svoju opciju Voodoo Blue boje (boo!), Ali dobija Armi Green za 2020. Godinu. Kakva je tehnologija unutrašnjosti i automobila u 4Runner-u?

Standardni ekran osetljiv na dodir raste gotovo 2 inča za 2020. godinu, što čini ogromnu razliku. Lakše je za čitanje i korišćenje, a dodatno koristi Apple CarPlai i Android Auto. Doduše, ovih dana to nije ništa posebno, ali njihov propust i stari zaslon koji je karirao, bili su glavni razlozi zbog kojih je 4Runner ranije izgledao tako starinski.

Čini se da je zastario zbog blok-dizajna koji datira još deset godina i plastike koja vjerovatno ne bi trebala biti u vozilu koje može koštati više od 50.000 dolara. RAV4 je na nekim mestima lepši. Različiti mali kante i kupatili su takođe malo premali za moderne uređaje koji su jasno dizajnirani kada smo nosili flip telefone i iPod uređaje. Postoje čak i srednjoškolski razvodni uređaji poput upravljača sa sedištem sa grejačem i jednim pokazivačem koji stalno podseća na njegovu starost.

Bez obzira na to, sve je sastavljeno prilično dobro, kontrole su postavljene logično i sigurno se može reći za robusno terensko vozilo koje ima robusnu unutrašnjost.

Koje su performanse i ekonomičnost goriva 4Runner?

4Runner je dostupan samo sa 4,0 litarskim V6 koji proizvodi 270 konjskih snaga i obrtnog momenta 278 funti. To nije mnogo s obzirom na to koliko 4Runner može težiti (posebno TRD Pro) i činjenicu da lakša Toiota Highlander proizvodi više od 300 konjskih snaga. Kao takav, 4Runner je prilično spor, a ne pomaže mu standardni petostepeni automatski menjač koji ne favorizira u pogledu uštede goriva.

Sa opcionim pogonom na sva četiri točka, 4Runner vraća grad sa 17 milja na milion, autocestom od 20 km / h i 18 mpg u kombinaciji. Standardni pogon na zadnje točkove ima samo dodatnih 1 km na autoput. Međutim, možete očekivati da će TRD Pro dobiti još lošiju potrošnju goriva zbog svojih terenskih guma, veće težine i blaže aerodinamike. Prosječili smo prosek 17 milja na oko 250 milja autoputa u TRD Pro i videli niske tinejdžere po gradu.

Opcioni sistem pogona na sva četiri točka nudi visok i nizak domet, izabran sa tradicionalnim menjačem na središnjoj konzoli na većini nivoa ukrasa. Ograničeni, međutim, koristi dugme. Takođe uključuje centralni diferencijal zaključavanja.

Uprkos njegovoj konstrukciji karoserije na okviru, svaki kapacitet vučne jedinice 4Runner iznosi samo 5000 funti. Koje su karakteristike dostupne i koja je cena 4Runnera?

2020 4Runner kreće od 37 240 USD, uključujući odredište, za bazu SR5 sa pogonom na zadnjim točkovima. Modeli 4k4 SR5 koštaju dodatnih 1,875 dolara. Istaknute standardne karakteristike uključuju aluminijumske felne od 17 inča, svetla za maglu, sredstvo za brisanje vetrobranskog stakla, zadnje staklo za privatnost, klizne ploče (4k4 modeli), prilagodljivi tempomat, tehniku za izbegavanje nezgoda (vidi bezbednosni odeljak), osminično sedište za vozača , Naslonivo i sklopivo zadnje sedište od 40/20/40, presvlaka tkanina, volan omotan kožom, električni stražnji prozor podizača vrata, utičnica kućnog stila od 100 V, tri USB priključka, 8-inčni ekran osetljiv na dodir, Apple CarPlai i Android Auto, kompatibilnost Amazon Aleka, satelitski radio i ozvučenje sa osam zvučnika.

TRD Off-Road (40.960 USD) je opremljen na sličan način, ali dodaje standardne pogone na sva četiri točka, zaključani stražnji diferencijal, šire gume, podešavanja terenskih funkcija za više terena, Cravl Control (neku vrstu terenskog krstarenja) i različite spoljašnje obloge. Nadogradnja KDSS vešanja je ekskluzivna za TRD Off-Road ukrase.

Odatle, SR5 Premium (40.435 USD) i TRD Off-Road Premium (43.690 $) dodaju ulazak u blizinu i pokretanje dugmeta, jednostavnije čišćenje vinilne tapete SofTek, grejanje prednjih sedišta i nekoliko dodatnih funkcija za zabavu. TRD Off-Road Premium takođe dobija krov i može se nadograditi kao Venture Edition (na slici dole) koji sadrži crnu spoljašnju oblogu, TRD felne u boji metaka i krovni nosač Iakima.

U ovom trenutku stvari se razilaze. Limited (46.105) i Nightshade (47.845 dolara) su luksuznije verzije 4Runner-a koji dobijaju 20-inčne felne, središnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem (4k4 modeli),

Ks-REAS „sportsko poboljšanje ogibljenja“, fancieru spoljašnju oblogu (hromiran na Limitedu, crn na Nightshade-u), dvozonski auto-klimatski sistem, kožna presvlaka, grijana i ventilirana prednja sjedala, četverosmjerno električno suvozačko sjedalo, HD radio i JBL ozvučenje. Ako im se doda pogon na sva četiri točka, 2.035 dolara.

Zatim tu je TRD Pro koji dodaje u TRD Off-Road Premium opremu Fok-ove udarce, prednje opruge prilagođene TRD-u, TRD-ov izduvni mačak (glasno je i neugodno), ogromni krovni nosač, LED svetla za maglu, 1/4-inčni debela prednja klizajuća ploča, jedinstveni dizajn, 17-inčne mat crne felne, gume za terene Nitto Grappler (pogoršavaju upravljanje), posebne podne prostirke i JBL ozvučenje (nije baš dobro). Ovo je ujedno i jedini ukras koji je dostupan u Armi Greenu.