2020 Audi S6, S7 i S8 Prva voznja | Okupljanje porodice


Tags: , , , ,

Deponovana sam u vlažnim planinama Santa Cruz u Severnoj Kaliforniji, na kojima dominira crveno drvo, da bih uzorao trio vozila koja su zauzela pozicionirani srednji dete / Goldilocks položaj u Audijevoj liniji orijentisanoj prema performansama. Utor za Audi S6, Audi S7 i Audi S8 između hardcore, RS fokusiranih na stazi i sportske S-Line verzije odgovarajućih A6, 7 i 8 koji su u osnovi paketi izgleda za one koji žele emisiju, ali su u redu bez odlaska.

Kod bratskih blizanaca S6 i S7 unapređenje vožnje postiže se dodavanjem pametnih, tehnoloških čarobnjaka. Prvo i najvažnije, to uključuje Markovu prvu lokalnu primenu svog „kompresora na električni pogon“, gevgav-a koji se aktivira baterijom, a koji pomaže u spajanju još hladnijeg vazduha u cilindre dvostrukog turbo-2,9 litarskog V6 snage, snage 444 ks i 443 lb- ft obrtnog momenta. Ovi rezultati su niži za 6 KS, ali za 37 lb-ft od puhanog V8 koji je vladao u prethodnim modelima i koji imaju nešto manje prijeteću notu ispuha. S druge strane, tu su performanse od 0 do 60 od sredine 4 sekunde, a ekonomičnost goriva je poboljšana za 20%.

S6  i S7 takođe uključuju kočnice sa performansama, unapređeni vazdušni ogibljenje, ojačana sedišta sa dostupnim masažama, sjajna srebrna ogledala, dvostruke rešetke sa rešetkama napred i četverokutne cevi sa zadnje strane. A oni se mogu naručiti sa sportskim paketom za rukovanje koji uključuje upravljanje na svim točkovima sa promenljivim omjerom sprijeda i trik razlike u zadnjem dijelu koji dodaje vektor zakretnog momenta od točka do točka sistemu Kuattro sa pogonom na sve točkove. Za zaista odvažne, može se naručiti čelični sportski ovjes s prilagodljivim amortizerima.

Ovo podešavanje bez rukava ipak nije preporučljivo, jer je vožnja malo previše oštra. Suviše je RS za S. U stvari, iako sam generalno tip sa nagibom, lako je smiriti se performansama „običnih“ S6 i S7. Oba automobila imaju neočekivano čarobni osećaj upravljanja, onaj koji se razlikuje od zbunjujuće nematerijalnosti konkurenata u BMV-ovoj seriji serije 5 i nešto bujnijeg izdržljivosti onog u Mercedesovoj E-klasi liniji. Lagana je i sjajna, ali savršeno na meti, skoro opuštajuća.

U stvari, što su teži automobili vođeni, to su lakši za kontrolu. Nije da smo ikad napustili 7/10. Bili smo na javnim putevima, prethodne nedelje je bilo obilnih kišnih oluja, srušenih stabala i ispranih propusta, a bilo je i mnoštvo putnih posada koje su čistile olupine, a da ne spominjemo popločane površine koje su se još znojile od blata. (Takođe, dadilje lokalno stanovništvo pokušavaju da pokažu na pravi način da ne dosegnu vrhunac u svojim prividnim prilikama.) Ali postojala je korisna jednostavnost vožnje tim automobilima brzinama koje su bile tek neznatno vanzakonite, delom i zbog tog upotrebljivog obrtnog momenta. U jednom trenutku moja vozačka pratnja je uzdahnula, ali ne zato što sam je mučio sa rezbarenjem planinskih zavoja. Umjesto toga, rekla je: “Ne, samo sam uživala u laganom ritmu.” Smooth Rhithm bi mogao biti naziv grupe Iacht Rock s kojom su suočene ove dvije braće braće Audi.

Ja sam gravitirao lepšem hatchbacku S7. To je u potpunosti očekivano, pošto sam sklon da budem znatno pristran prema stvarima koje su zgodnije, skuplje i nude se čvršće (referenca je redigovana jer bi deca mogla biti prisutna. -Ed). Svakako košta više od 84,895 dolara, u poređenju sa S6 za 74,895 dolara, a svojim tupim uzgajanim oblikom od 50 kalibra privlači više pažnje. I ja volim pažnju. S6 je veoma dobar za one od vas koji nisu blistavi.