Želite da renovirate vaš stan – evo zašto je praktičnije koristiti usluge firmi za renovirasnje stanova


Proces renoviranja stanova većini ljudi može zadavati glavobolje. Preuređenje stana postaje strah čak i onda kada pratite moderne savete dizajnera koji se godinama izdvajaju. Mnogo je strateškog razmišljanja i uloženog truda, a na kraju – vaš stan ne ispadne onakav kakav ste želeli. Da biste izbegli takve situacije kada je u pitanju poboljšanje doma – informišite se o firmama koje izvode radove. Bilo da želite stušiti gotovo celu konstituciju stana i početi od nule, ili napraviti nekoliko promene – ove firme biće najjeftinije i najefikasnije rešenje. 

Kako odabrati dobre firme za renoviranje stanova

Nakon što ste dobro razmisliti i imate predstavu u vašoj glavi kako će vaš renovirani stan da izgleda – vreme je da potražite firme za renoviranje stanova. Da biste odabrali onu koja će stvoriti stan iz vaših snova i najbolje odgovarati vašim potrebama – fokusirajte se na određene reference. Neka u uži izbor uđu firme za renoviranje stanova koje prati dobro iskustvo, sposobnost da završe projekat na vreme, u okviru vašeg planiranog budžeta i kvalitet. Raspitajte se o tome kakav je njihov tim vodoinstalatera, električara i slično. Pogledajte na sajtovima njihove pređašnje radove kako biste imali predstavu o onome što umeju. Nemojte zanemariti ni ako firme za renoviranje stanova poseduju sertifikate i ovlašćenja jer će ih to dovesti do bolje pozicije i ozbiljnijeg rada. 

Kada vršite upoređivanje cena među kompanijama za renoviranje – nije uvek pouzdano ići za manjim ciframa. Čenu može da podržava kvalitet. A ako želite projekat iz snova, sigurno vam nije u interesu da nakon obavljenog posla ne budete zadovoljni ni korišćenim materijalima, ni estetskim ishodom. Iako izbor dobre firme za renoviranje stanova može biti komplikovan process – sigurno ćete dobiti niz prednosti. 

Kakve prednosti nude firme za renoviranje

Ako ne želite proći projekat renoviranja samostalno usled nedovoljno znanja, ili angažovati pojedinačne stručnjake usled nedovoljno vremena – uvek je bolje koristiti usluge firmi za renoviranje. To je od posebnog značaja u onim mometima kada planirate hitno prodati svoj stan jer se selite u neki drugi. Dobićete tada na ceni. Ili ako ste kupili zastareli stan, a želite živeti u potpuno drugačijem okruženju. Modernost i estetika su vam na prvom mestu. Uočili ste da su sobe u stanu nakrivljene i da ništa nije iznivelisano. Raspored kuhinje vam se ne dopada, kupatilske cevi su oštećene, a dnevni boravak nije skladan vašem načinu života. Sve to se može promeniti ako konsultujete firme koje se bave renoviranjem. Oni će obnoviti svaki centimetar ukoliko je to neophodno, a vi nećete morati da strepite i imate neprospavane noći. Radovi se mogu izvršiti baš onda kada vama to odgovara. A kvalitet usluge može biti u velikoj meri veći nego da ste se sami bavili poslom.

Šta nakon što izaberete izvođače radova

Kada ste odabrali profesionalnu firmu, razmislite još jednom – da li su svi dogovori fer.  Cena ponude treba biti usklađena sa obimom posla, lokacijom, građevinskim zadacima i estetskim kategorijama… Da biste firmama za renoviranje olakšali rad dobro je da im jasno predočite kakav želite imati prostor kuhinje, dnevnog boravka, soba i slično. Koje zidove želite izbiti, a gde napraviti pregradne, nove. Šta želite zadržati, a šta vam nikako nije potrebno. Razmislite posebno o osvetljenju vašeg stambenog prostora, potrebi za zvučnom, termo i hidroizolacijom, dekorativnim premazima i slično. 

Veliku uštedu možete ostvariti ako izvršite prodaju zastarelih predmeta nasuprot da ih odložite na deponiji. Prozore, armature, grede, kade, umivaonike, vrata, parkete, staklo i druge demolirane predmete  jednostavno možete ponuditi stovarištima ili pojedincima. Steći kroz renoviranje dugoročnu dobit, ali i kratkoročnu nadoknadu.