Zašto stranci dolaze u Beograd?


Beograd godišnje poseti milion turista, međutim, taj broj je daleko veći jer mnogi od njih borave u neregistrovanom smeštaju. Šta je to što Beograd čini tako posebnim i privlačnim za strance? Navešćemo vam nekoliko razloga za to, kao i najbolju opciju za smeštaj ali i prevoz u glavnom gradu. 

Stan kao povoljno rešenje za smeštaj

Iz bilo kog razloga da dođu, ukoliko ostaju nekoliko dana ili duži vremenski period turisti moraju naći odgovarajući smeštaj. Beograd nudi široku ponudu smeštaja: od hotela, apartmana, privatnih soba pa sve do izdavanja stanova, što postaje sve popularnije.  Izdavanje stanova Beograd strancima nudi stanove na različitim lokacijama u Beogradu ali i njegovoj okolini pa svako može naći stan u delu grada koji poželi. Stanovi su različitih kategorija, samim tim i cena, pa svako može naći nešto što mu odgovara.  

Beograd – sinonim za noćni provod

Noćni provod u Beogradu je nešto što oduševljava turiste godinama unazad. Opuštena atmosfera koja vlada, veliki broj kafića, splavova, klubova i kafana garantuju dobar provod do ranih jutarnjih časova. A kome je i to malo, postoje mesta u kojima se organizuje tzv. after party gde se žurke nastavljaju i kad izađe Sunce. Iako je u jeku borba sa korona virusom, mnoga mesta su nastavila sa radom samo skraćenim radnim vremenom i uz poštovanje propisanih mera opreza.  

Grad bogate istorije i kulture

Beograd je grad burne istorije i jedan je od najstarijih u Evropi. U njemu se mnogo gradilo i ulagalo, te turisti mogu uživati u pogledima na građevine podignute u različitim istorijskim razdobljima. Mesto koje stranci obavezno obilaze jeste Kalemegdanski park i tvrđava. Ono što ovu tvrđavu razlikuje od drugih u svetu jeste njena površina koju zauzima. Prostire se na više od 60 hektara. Na tvrđavi se organizuju i mnogobrojne kulturne i sportske manifestacije i festivali. 

Hram Svetog Save se takođe nalazi na listi znamenitosti koju turisti posećuju. Njega odlikuje to što je najveći pravoslavni hram na Balkanu. 

Nezaobilazno mesto za posetu je Skadarlija ili kako se drugačije naziva – boemska četvrt. Ona je jedna od najpoznatijih i najprepoznatljivijih ulica grada. Krase je veliki broj restorana sa dugom tradicijom i veoma bogatom ponudom domaćih jela ali i zvuci tambure i narodnih pesama. 

Medicinski turizam u ekspanziji

Srbija se može pohvaliti velikim brojem dobrih lekara i stomatologa. Naši stomatolozi su veoma cenjeni u Evropi jer pružaju kvalitetne ali i novčano isplative usluge. Najčešće turisti dolaze zbog ugradnje implanata ali i zbog izbeljivanja zuba i drugih intervencija. 

Trend dentalnog turizma raste u svetu a Beograd ne zaostaje za njim. 

Najbolja opcija za prevoz – rent a car

Iako kao grad ima mnogo toga da ponudi, gradski prevoz u Beogradu nije najbolje organizovan. U prevozu su velike gužve a često se ne poštuje ni red vožnje. Zbog gužvi i kontakata sa ljudima postoji rizik da ugrozite svoje zdravlje. S druge strane, taksi službi ima mnogo i bezbednije su po zdravlje od gradskog prevoza ali su tarife visoke. Jedna od povoljnih opcija je rent a car. Rent a car Beograd Vam omogućava da iznajmite vozilo po vrlo pristupačnoj ceni i da sigurno i bezbedno stignete do odredišta.