Uređenje stana


Rešili ste da renovirate svoj dom ili da ga bar malo osvežite. Većina ljudi ovu vrstu aktivnosti smatra stresnom ali to ne mora da bude tako. Zapravo vi i sa manjom količinom novca možete uneti promene koje će čitavom domu doneti svežinu i dati mu novi izgled. Ono što vam je potrebno jeste ideja! Ostanite sa nama i saznajte na koji način je moguće brzo i lako urediti vaš enterijer na najbolji mogući način.

Gde pronaći inspiraciju?

Ono što smo već napomenuli jeste sama ideja ili oni čime ćete se voditi tokom čitavog procesa. Ukoliko ste zagovornik nekog određenog stila savet je da se tog stila pridražavate do samog kraja. Uzmite u obzir i vaše lične potrebe i karakter kao i životni ritam. Ukoliko nemate neki određeni stil i inspiraciju uvek je možete potražiti u magazinima ili na internetu. Jedna od popularnijih mreža koja vam ovde može dosta pomoći jeste pinterest. Zapravo ovu mrežu možemo proglasiti brojem 1 za pronalazak inspiracije i ideja ukoliko vam iste nedostaju. 

Ako ste na primer videli na internetu moćni hrastov sto koji ne možete pronaći ni u jednoj radnji, nekad nije loše zasući rukave i postati sam svoj majstor. Osim što štedite novac vi podstičete sopstvenu kreativnost a lično zadovoljstvo na kraju svega postignutog svojim trudom i radom ne može se meriti ni sa čim. Sve što vam je potrebno jeste malo kreativnosti, slobodnog vremena, hrastove daske, minimalne stolarske veštine i moćni hrastov sto sa interneta sada je samo vaš. 

Stilovi uređenja

Postoji nekoliko stilova za uređenje koji su opšte poznati pa ako nemate sopstveni možda će vam neki od ovih zazvučati odlično. Minimalistički stil uređenja podrazmeva jednostavnost, dakle sve je jednostavno počev od boja preko nameštaja do najsitnijih detalja za kuću. Ovde ne možete pronaći bespotrebne stvari i detalje. Kada je u pitanju životna sredina ovaj stil je dobar i za upravo ovu temu jer umanjuje potrebu za konstantnim natrpavanjem stvari i kupovinom istih. Slobodno možemo reći da je minimalizam zagovornik kvaliteta a ne kvantiteta. 

Pored minimalističkog stila zastupljen je i eklektički stil koji kombinuje moderno i rustično, novo i staro. U ovom stilu uređenja sasvim je normalno pronaći jednobojne boho ukrase na zidovima i elegantne komade nameštaja koji se nalaze u okviru modernog enterijera. Kada smo kod rustičnog stila, dizajn jedne kuće u tom stilu ne možemo zamisliti bez greda na plafonu. Hrastove grede u tom smislu izgledaju prelepo. Dok su ranije grede služile kao oslonac za potkrovlje sada vlasnici kuća namerno ostavljaju ove grede vidljivim i sve više ih i sami dizajneri koriste u enterijerima. 

Sve popularniji industrijski stil uređenja je onaj koji insistira na sirovim radovima. Na primer u okviru ovog stila sasvim je normalno pronaći ciglu zidova koja je ostavljena da bude vidljiva. Isto je sa ventilacijama na plafonima i instalacijama. 

Baš kao što smo napomenuli dom uređujete prema svom životnom stilu. Najbolje je da ga prilagodite svojim potrebama I navikama. Na primer uređenje stana jednog sredovečnog bračnog para svakako neće izgledati isto kao i stan u kom žive dva cimera.