Toyota ažurira paket bezbednosti


Novi zupčanici su usmereni na Toyotin bezbednosni paket koji će biti predstavljeni u SUV-u 2021 Highlander, navodi se u izveštaju CarsDirect-a.

Pozivajući se na dokument koji je Toyota navodno poslala kupcima voznih parkova, kaže se da je paket “Toyota Safety Sense 2.5” uključen u narednu verziju Highlander-a.

Napravljen da pruža vozaču pomoć i aktivne bezbednosne karakteristike za vozače, paket je postavljen da dobije poboljšani sistem pre sudara koji će mu omogućiti da podržava leve zavoje u raskrsnici. Povrh svega, prilagodljivi sistem tempomata takođe će dobiti upravljanje krivuljom brzine, dok će funkcija pomoći pri zadržavanju trake biti redizajnirana za bolje čitanje linija. Dovršavanje ažuriranja sigurnosnog smisla dodavanje je kola za upravljanje u hitnim slučajevima izbegavanja rizika.

Neke karakteristike su posebno slične novim ispravkama koje su dodate u Lexus Safety System Plus, koji je nedavno predstavljen zajedno sa 2021 Lexus IS-om.

Toyota nije objavila komentar kojim bi potvrdila niti demantovala dokument naveden u izveštaju, kao i karakteristike koje su pomenute.

Ali ako se izveštaj ispostavi tačnim, vredi primetiti da izgleda da Toyota ne planira da pusti nove funkcije u liniji modela 2021. 

 Samo 2021 Highlander i Highlander Hybrid će dobiti ažurirani paket Safeti Sense 2.5. Ostali modeli 2021. poput RAV4 Prime i Venza verovatno će se držati verzije 2.0.