Servis automobila


Servisiranje proaktivno održava vaš automobil, smanjujući rizik od kvara. Čak i ako je nepravilan, može pomoći u održavanju vrednosti vašeg automobila. U auto servisu se nudi niz pristupačnih paketa auto servisa koji odgovaraju vašim potrebama. Servis automobila obavljaju visoko obučeni serviseri i koriste se delovi koji odgovaraju kvalitetu originalne opreme proizvođača. 

Šta se testira tokom servisa automobila?

Usluga je pregled vozila koji održava vaš automobil u pouzdanom, bezbednom i potpuno funkcionalnom stanju na osnovu smernica koje je postavio proizvođač vozila. Raspored servisa će preporučiti specifične provere i zamene delova uključujući promenu ulja u automobilu u određenim intervalima. Svaki auto servis bi trebalo da nudi niz paketa za servisiranje automobila koji odgovaraju upotrebi vašeg vozila i svi uključuju promenu ulja i zamenu filtera kao standard. 

Svaki auto kod kog se radi servis bi trebao da ima servisnu knjizicu. Ovo nije od suštinskog značaja, ali servisni pečat u vašem dnevniku svaki put kada servisirate vozilo može povećati njegovu preprodajnu vrednost i pokazati potencijalnim kupcima da je automobil dobro održavan. 

Koliko često treba da servisirate svoj automobil?

Kao opšte pravilo, preporučuje se da vaš automobil dobije kompletan servis na svakih 12.000 km ili svakih 12 meseci – šta god dođe ranije.

Auto servis bi trebao da ima i dostupn i opštije preglede, kao što su opcije zamene motornog ulja i filtera i privremenog servisiranja kako biste osigurali da vaše vozilo bude u najboljem mogućem stanju. 

Da li se zamena motornog ulja i filtera klasifikuje kao usluga?

Iako je zamena motornog ulja i filtera ključna oblast održavanja automobila, ona se ne klasifikuje kao usluga jer ne uključuje ceo opseg provera vozila potrebnih za pečat u vašem dnevniku ili za resetovanje vašeg servisnog svetla. Zamena motornog ulja i filtera je odličan način da obezbedite pouzdane performanse i pružite vam pažnju ako servis još nije dospeo. Ako vaše vozilo treba servisirati, onda bi trebalo da se odlučite za privremeni ili potpuni servis.

Kada je moj auto servis?Proverite svoj dnevnik vozila da vidite kada ste poslednji put dobili pečat za servisiranje. Proizvođač vašeg vozila će predložiti odgovarajući interval ili broj pređenih km do sledećeg preporučenog servisa u vašem priručniku. Mnogi moderni automobili imaju ugrađene računare koji prate kada je vaš auto servis. Vozačima koji poseduju automobile sa funkcijama za samodijagnostiku kao što su ove savetuje se da ne ignorišu ove znakove upozorenja čak i ako se pojave pre 12 meseci ili 12.000 km. Servis automobila  obavljaju visoko obučeni serviseri i koriste delove koji odgovaraju kvalitetu originalne opreme proizvođača.