Nova, sazrela 2019. Mazda 3 Sedan je veća I urednija


Otkrivena na sajmu automobila u Los Anđelesu 2018. godine, Mazda 3 Sedan uspeva da ojača tržište kompaktnih limuzina pružajući joj pojednostavljeni oblik trostrane kutije sa dodatnim začinom Mazdine druge generacije Kodo dizajna.

Mazda 3 izvlači u osnovi ono hečbek sa pet vrata svojim kupeom sa troje vrata kupea onog dana kada su ih ljudi zapravo želeli voziti. Mazda 3 limuzina je razumno, racionalno i porodično vozilo. Hatch je malo više na divljoj strani. Vidite, baš kao u danu vrata sa troje vrata i pet vrata.

Pokušavajući ozbiljno odvojiti otvor sa pet vrata od limuzine, Mazda je primetila neke upečatljive vizuelne razlike između njih. Svakako, vaše oko će uvek znati da je Mazda 3 sedan Mazda 3 kvaka, ali čak i ako gledate to sa prednje strane (gde se ta dva najmanje razlikuju), lako je primetiti širi prednji otvor malo iznad donje usne . To je jasno razlikovanje. Ok, ovo je dodalo i malo prednjeg dela. Izgleda šire i sportski. Očigledno je da sa tako širokom rešetkom, naslonjenim svetlima i dugim poklopcem motora Mazda nije imala mnogo izbora da prednji kraj 3 limuzine postane mekši. Dakle, iako nije mekan, malo je drugačiji u poređenju s onim što možemo videti na modelu 3 hatchback.

Izgubio je onaj debeli treći stub zbog čega je Mazda3 izvlačenje toliko primamljivo, ali Mazda je uspela da 3 limuzine 3,2 inča duže u odnosu na prethodnika. To je ogromno Posebno imajući u vidu da je dobio inčni duži međuosovinsko rastojanje i samo malo širine. Ne, nije veliki automobil, ali sa nešto više centimetara u duljini i 0,4 nižeg krova, siguran sam da će nova Mazda 3 limuzina izgledati daleko više odrasla i ozbiljna u odnosu na prethodnika. Primećeno, bio je to i lep dizajn.

Konačno, stražnji kraj, koji se najviše razlikuje u odnosu na otvor i sa Mazda 3 Sedan prethodnikom, uzima neke upečatljive stilske znakove kao što je mali spojler za usne, čini se da ima veće zadnje vetrobransko staklo u poređenju sa poklopcem, a sportski su u osnovi isti zadnja svetla. Nije ni čudo što zaista postoji. Pored toga, zadnji branik je u potpunosti obojen.