Aranžmani za Zanzibar – putovanje uz sjajne pustolovine

letovanje

Pravo je vreme za putovanje na egzotične destinacije, s obzirom da je na našem području u toku hladna i duga zima. Radi nove doze letnjeg raspoloženja, aranžmani za Zanzibar idealan su izbor za sve generacije, kao fantastična oblast i ostrvo na istočnoj obali Afrike u Indijskom okeanu.

Kao sastavni deo Tanzanije, podeljen je administrativno na 3 regiona – severni, zapadni i južni, a odgovarajući opis destinacije je definitivno rečju „mešavina“ i egzotika. U smislu velike različitosti u pogledu stilova, kultura, avanture i mirnog odmora na Zanzibaru, zatim krajnosti između bogatstva i nemaštine, tišine i muzike, na jednom mestu se upravo može udahnuti ovakva svežina raznolikosti.

Za turiste koji nisu već iskusili pustolovine Zanzibara, ova destinacija je sa pouzdanošću se može reći put u nepoznatu avanturu koja će svakodnevno biti ispunjenja novim iskustvima i aktivnostima. Istorija ostrva i istoimenog grada sa zaštićenim delom Stone Town ispisuje se vekovima, a razgledanjem se može uvideti spoj raznolikih stilova arhitekture – britanskog, portugalskog, arapskog, afričkog i mnogih drugih. Osećaj oduševljenja i zadivljenosti pleni posetom čitave terirorije, a posebno su atraktivne istorijske i kulturne znamenitosti, uz prirodu koja je spoj mirnoće i divljine, vode i zelenila, kao i tišine i zvukova.

Zuri Zanzibar – hotel i rizort sa 5 zvezdica

Odmor može da počne neposredno nakon što se rezervišu aranžmani za Zanzibar, pošto su često dostupne fantastične „last minute“ ponude uz odlične popuste. Kada je u pitanju izbor smeštajnih kapaciteta, poznavaoci egzotične i avanturističke destinacije ukazuju na brojne benefite koje ima Zuri Zanzibar, koji je nagrađen o osnovu vodećeg programa za turizam. U pitanju je hotel i rizort koji se nalazi u mestu i na plažu Kendwa, na zapadnoj strani ostrva. Udaljenost je oko 3 kilometra od Nungvija, a oko 50 kilometara od Stone Town-a i internacionalnog aerodroma. 

Prednost Zuri Zanzibar hotela ogleda se u tome što je idealno pozicioniran na plaži u velikoj laguni i u kojoj se može kupati i kada je oseka, što nije karakteristično za mnoge druge. Hotel Zuri Zanzibar je karakterističan po tome što nema klasične sobe, već vile, bungalove i apartmane, koji su odvojeni i daju turistima privatnost i ima ih 56. Preglednost okeana daje fantastičan pogled iz smeštajnih jedinica, dok dodatni užitak pruža bazen od neverovatnih 32 metra. Specijalno dizajnirani smeštajni kapaciteti oplemenjeni su prirodnim materijalima, ali i savremenom opremom – đakuzijima, privatnim terasama, visećim ljuljaškama, uz naravno klimu, internet i svu neophodnu tehniku. 

Aktivnosti i pustolovine na Zanzibaru

Kada se biraju aranžmani za Zanzibar, dobija se spoj odmora, ali i neverovatnih avantura za sve generacije. Pored uživanja u kupanju na prelepim plažama, čitav spektar aktivnosti dostupan je na ovom ostrvu. Naime, posetioci imaju priliku da obiđu Prison Island, kako bi upoznali retke životinje, u koje se ubrajaju i džinovske kornjače, karakteristične za Sejšele. 

Ronjenje takođe omogućava približavanje biljnom i životinjskom svetu u prozirnoj vodi, uz vožnju brodićem, kao i posetu manjih ostrva u neposrednoj blizini. Susret sa delfinima ne samo da je avantura, već i užitak u mestu Kizimkazi, gde se okuplja veliki broj ovih divnih životinja. Čuveni Nacionalni park „Jozani Chwaka Bay“ i šuma na prostoru od 2.500 hektara privlače obožavaoce prirodnih obilazaka i pustolovina, dok će ljubitelje istorije očarati izlet do Maruhubija iz 19. veka.

Druge čari koje pruža Zanzibar turistima

Mnogo je noviteta koje će stvoriti aranžmani za Zanzibar, a zagarantovan je dobar provod i sjajna iskustva. Pored navedenih obilazaka i aktivnosti, za ovu destinaciju je karakterističan deo Stone Town, koji približava turistima različite tipove i porekla umetnosti, pleni lepotom i tradicijom. Najviša zgrada ovog dela, Kuća čuda, Sultanova palata i Stara tvrđava, idealne su za fotografisanje i obilazak. 

Kao svetski poznato područje raznolikih začina, može se isprobati mnogo aromatičnih ukusa – od đumbira, svežeg bibera, cimeta, karanfilića i mnogi, mnogi drugi. Aranžmani za Zanzibar obezbediće i mnoga nova poznanstva, s obzirom da veliku pažnju, možda i najveću privlače upravo stanovnici. Žene se mogu videti kako nose teret na glavi, prave kanape, dečica trčkaraju, a posebno interesantno sa aspekta ljudi i tradicije je i selo Nungwi. 

Mnogo je razloga iz kojih su aranžmani za Zanzibar idealno rešenje za odlazak na odmor ispunjen pustolovinama, avanturama, novim iskustvima i poznanstvima. U pitanju je područje koje je po svemu nesvakidašnje, neobično i predstavlja mešavinu mirnoće i divljine. Za ljubitelje upoznavanja novih krajeva sveta – od životinja i biljaka, preko tradicije i istorije, zatim ljudi, kulinarstva i začina, kao i plažnih predela ispunjenih šumom i zelenilom, Zanzibar je idealno mesto. Tokom čitave godine je popularan zahvaljujući optimalnim temperaturama, a specijalni aranžmani turističkih agencija, popusti i pogodnosti obezbediće i ponudu koja se ne može odbiti ni sa aspekta cene.