Zašto treba iznajmiti auto u velikom gradu?


Kada otputujemo u inostranstvo većina nas oslanja se na uslugu javnog gradskog prevoza ali mnogi se odluče i na uslugu iznajmljivanja automobila. Javnim gradskim prevozom generalno mnogi smatraju da se može bolje doživeti grad ali ova vrsta prevoza ima svoje i mane. Velike gužve i zavisnost od rasporeda vožnji mogu nas dosta ograničiti kada je obilazak grada u pitanju. S druge strane iznajmljivanje automobila nudi nam svu slobodu i komfor koju teško možemo imati sa gradskim prevozom. 

Prednosti rent a car-a

Kada odemo u inostranstvo do pojedinih lokacija teško možemo stići ako nemamo sopstveni automobil ili ukoliko ne iznajmimo vozilo. Putovanja koja podrazumevaju rent a car su ostrva. Kako bi sigli do svih delova ostrva i videli što više vozilo je neophodno. Ta sloboda koja podrazmeva da se stane kada se poželi, zadrži koliko želi je neprocenjiva na ovim putovanjima. Isto je i sa velikim metropolama. Kako bi lakše i jednostavnije sve posetili vozilo je najbolja opcija. Taksi usluge ponekad umeju biti mnogo skupe. Da ne pominjemo situaciju gde putujete sa decom, korišćenje javnog gradskog prevoza sa decom u inostranstvu je gotovo nemoguće. Danas možete pronaći mnoge rent a car agencije koje nude usluge rent a car-a. U zavisnosti koji vama model aumtobila treba taj i birate a agencije će vam izaći u susret sa svim pitanjima i eventualnim neodumicama ukoliko ih imate. 

Srbija konkretno Beograd ne zaostaje za svetskim metropolama kada je iznajmljivanja automobila u pitanju. Prednosti rent a car-a su brojne. Rent a car aerodrom sve je češća usluga koja podrazumeva da vas iznajmljeni autmobil već sačeka po dolasku na aerodrom. Kod nas postoje dva aerodroma, jedan Nikola Tesla u Beogradu a drugi Konstantin Veliki u Nišu. Ovu mogućnost sve češće korste turisti u našem gradu. Uslovi iznajmljivanja vozila su manje više isti kao i svuda. Starosna granica je 21 godina a od dokumentacije vam je potreban pasoš ili lična karta i vozačka dozvola. Prilikom rezervacije automobila daju se na uvid navedena dokumenta, potpisuje se ugovor gde ste saglasni sa cenom iznajmljivanja automobila, terminom vraćanja vozila kao i visinom depozita. 

Kada smo kod depozita ovo nije pravilo kod svih agencija. Određene rent a ca agencije ne traže depozit pa ne bi bilo loše da se raspitate o toj opciji pre nego što se odlučite za neku od agencija. Rent a car bez depozita moguć je samo treba imati u vidu koje agencije daju tu mogućnost. Ako kojim slučajem planirate duži put i imate u planu da vas suvozač u jednom trenutku odmeni za volanom to morate obavezno napomenuti agenciji. 

Sloboda je ono što bi svakako dobili ukoliko se odlučite za rent a car. Najmanje što vam treba kada ste na putovanju jeste jurnjava za gradskim prevozom i gubljenje vremena na sva ona stajališta i gužve koje su nezaobilazna kada je gradski prevoz u pitanju. Ako planirate na put sa decom obavezno se raspitajte u agenciji o dobijanju besplatnog autosedišta.