Zašto je roadtrip za Beograd odlična ideja


Ne samo da je Beograd, najveći grad Srbije, dom neverovatnih kulturnih spomenika, već nudi i živahni noćni život. Razmišljate li o poseti koncertima, uživanju u živoj muzici u baru, kvizovima znanja o popularnim serijama, izvanrednim muzičkim nastupima, filmskim večerima ili drugim događajima za praznike? 

Onda je pravo vreme da sednete u auto i uputite se ka Beogradu. U ovom članku istražićemo najbolja mesta u gradu gde se mladi mogu fantastično zabaviti i provesti predstojeće praznike.

The Bank Klub – za ljubitelje kvalitetnog provoda 

Kako se bliži doček Nove godine tako se i rezervišu klubovi i splavovi za nastupe poznatih pevača, izvođača i DJ-eva. The Bank Klub nije izuzetak, naravno, jer je jedan od najpopularnijih klubova baš zbog svojih dobrih žurki. 

Ako ste fan RnB muzike i đuskanja do zore, možete odmah rezervisati svoju kartu za doček Nove godine u Bank Klubu. Šanse da naletite na poznate ličnosti su neverovatne jer je Bank Klub jedan od najposećenijih klubova od strane turista, pa ćete možda đuskati i pored holivudskih zvezda, koje su u poseti gradu. 

Svirke i barovi na svakom koraku

Pored novogodišnjih žurki i koncerata, Beograd je poznat po tome što izuzetno ceni svoju razvijenu kulturu noćnog života. Promovisanjem i podsticanjem mladih da se društveno angažuju i počnu da stvaraju, ulaze na muzičku scenu i poboljšaju kvalitet noćnog života je doveo do toga da maltene svi barovi u centru grada imaju živu muziku i svirke autorskih pesama mladih.

Pored navedenih klubova u kojima se možete provesti na žurki, poput Bank Kluba, generalno je poznato da je Beograd pun kafića i barova koji nude i drugačiju vrstu zabave i žurki.  A ako želite vi sami da se oprobate u muzičkim aktivnostima, uvek vam je na raspolaganju nekolicima barova u samom centru koje možete pronaći i na instagramu i na mapi, a koji nude zabavne večeri sa karaoke takmičenjima i raznim kvizovima. 

Bioskop je uvek dobra ideja

Beograd je poznat po mnogim kulturnim manifestacijama poput filmskih i muzičkih festivala, aktivnih pozorišta i punih parkova koji su tu da vam pruže kvalitetno ispunjeno vreme. Nezavisno od kalendarskih datuma, svakog dana možete naći barem jednu predstavu i barem jedan film u Zvezdi koji je vredan posetiti. 

Zvezda, kulturni spomenik od 1903. godine još uvek radi pod vođstvom studenata i volontera koji održavaju prostor, a kad je lepo vreme možete uživati u filmovima na otvorenom. Karte plaćate po principu donacije, koliko želite, a izobilje odličnih filmova i klasika je zagarantovano. Vikendi su rezervisani za animirane filmove tako da je bioskop Zvezda dobar provod i za klince, a i za vas uz neku detinju nostalgiju. 

Pored bioskopa Zvezde, postoji još mali milion aktivnih bioskopa na svakom ćošku, predstava u Narodnom pozorištu svake nedelje, i naravno, manifestacija u Domu Omladine. 

Ako ste razmišljali da turistički krenete na roadtrip za Beograd, ovo je savršeno vreme za to, a očekuju vas nezaboravne žurke u poznatim klubovima, koncerti popularnih izvođača i odlični filmovi u Zvezdi. Ako ipak čekate da vreme malo otopli, sačekaće vas prvomajski roštilji, razne gradske parade, prepune bašte kafića i barova, i naravno, prelepi parkovi i istorijski spomenici poput Tašmajdana, Košutnjaka i Kalemegdana.