Vesti koje efikasno donose tereni i igrači u oktobru poput poteza reketa


Najveći deo domaće javnosti ne samo da prosto obožava tenis i igru poznatih tenisera, već je postao i stil života biti upućen u dešavanja koje donosi šljaka ili velika svetska imena ovog sporta. Činjenica je da u domaćoj javnosti, za tenis sinonim je ime Novak Đokovć, što opravadava veliki broj svetskih rekorda i uspeha. 

Svakako, tenis vesti prate se i zbog obožavanja samog sporta, doze adrenalina i nestrpljenja koji donosi svaki pokret reketa, a na isti način se nižu i aktuelnosti u vezi sa ovim sportom. Danas, tokom oktobra meseca piše se o velikom broju tenisera, sa područja Srbije, ali i čitavog sveta

Novak Đoković kao sinonim za tenis vesti i uspehe

Uspesi Novaka Đokovića stvorili su za tenis vesti koje se nižu iz minuta u minut tokom čitave godine, a posebno u vreme trajanja svetski poznatih turnira, što su glavne tenis vesti. U oktobarskim danima, piše se o tome da Novak u manjoj meri igra tenis u ovom periodu – pauzira od 15. septembra, ali krajem meseca počinje masters u Parizu, kada će za tenis vesti biti brojnije. 

Stručni „Eurosport“ konsultant, Aleks Koreč, pohvalio je Novaka u medijima, kao „gospodara teniskog kalendara“ i neverovatnog povratka u formu, prenose kao tenis vesti Novosti.rs. Za Sportal najbolji teniser sveta istakao je svoj stav o turnirima i čestim sukobima između svoje PTPA i suprotne ATP organizacije, posebno na temu odbora igrača, predstavnika tenisera i srodnim pitanjima.

Teniski rezultati – novosti koje će se tek nizati

Kako je u tenisu zavladala mala pauza, krajem oktobra meseca očekuje se više tema u vezi sa igrom, uspesima i ostvarenim rezultatima. Mnogo više vesti u svetu tenisa objavljuje se za trenutne stavove i izjave tenisera pred turnir u Parizu, kao i u vezi sa kompletnom organizacijom različitih takmičenja. 

U smisllu rezultata, na samom startu druge polovine oktobra piše se o pobedi Srpskog tenisera, Laslo Đerea u Stokholmu, savladavši Lea Borga, Šveđanina. To je potez zahvaljujući kojem se Đere plasirao u drugo kolo turnira ATP u Stokholmu. Takođe, Dušan Lajović učestvuje na istom turniru, ali nije uspeo da pobedi Italijana Lorenca Sonega, što ga je ostavilo bez plasmana u drugo ATP kolo.

Ostale vesti u vezi sa teniserima i aktuelnostima

Druge vesti koje se odnose na svet tenisa, uglavnom se tokom oktobra ispisuju u vezi sa životnim okolnostima i odlukama tenisera, kao i njihovih timova. Naime, novost je da Boris Beker nakon izlaska iz zatvora može biti trener mlađeg tenisera, a potencijalni kandidat je Holger Rune, trenutno 6. teniser sveta. 

Pored toga, piše se i da je bivšem treneru Rodžera Federera, Peteru Lundgrenu amputirano levo stopalo. U svetu tenisa, ispisuju se i vesti u vezi nove ATP liste koja je objavljena na samom početku treće nedelje oktobra meseca.

Čitav niz za tenis vesti može se pročitati tokom hladnih oktobarskih dana, ali se najsvežije i popularne teme tek očekuju, s obzirom da se tek polako hvata zalet turnira u Stokholmu. Takođe, krajem meseca očekuje se i igra Novaka Đokovića na mastersu u Parizu, što će doneti mnogo aktuelnosti iz sveta tenisa.